Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanija šaukia skubų JT Saugumo Tarybos posėdį dėl kaltinimų Rusijos šnipams

Didžioji Britanija trečiadienį paprašė surengti skubų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį po to, kai pareiškė kaltinimus dviems rusams dėl nervus paralyžiuojančios medžiagos atakos Jungtinės Karalystės teritorijoje.
Sergejus Skripalis
Sergejus Skripalis / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak britų ambasadorės Karen Pierce, šiame ketvirtadienį numatomame posėdyje Tarybos narėms bus suteikta naujausia informacija apie tyrimą dėl buvusio Rusijos dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo Solsberyje.

Kiek anksčiau britų premjerė Theresa May kalbėdama parlamente pranešė, kad kovo 4 dienos išpuolį surengė du Rusijos karinės žvalgybos tarnybos pareigūnai. Policija juos identifikavo kaip Aleksandą Petrovą ir Ruslaną Boširovą.

A.Petrovui ir R.Baširovui pareikšti kaltinimai dėl sąmokslo nužudyti, pasikėsinimo nužudyti ir nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“ panaudojimo.

„GRU yra labai disciplinuota organizacija, su gerai sudaryta vadovavimo grandine“, – kalbėjo premjerė parlamente.

„Taigi, tai aiškiai nėra atsitiktinė operacija. Ji taip pat buvo beveik neabejotinai patvirtinta ne vien GRU, (bet ir) aukščiausiu Rusijos valstybės lygiu“, – pridūrė ji.

Buvęs GRU pulkininkas S.Skripalis ir jo duktė Julija buvo rasti be sąmonės ant suoliuko šalia vieno prekybos centro Anglijos pietiniame Solsberio mieste kovo 4 dieną. Nustatyta, kad jie buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, Šaltojo karo metais sukurta Sovietų Sąjungoje.

Britų pareigūnai dėl Skripalių apnuodijimo kaltina Rusijos vyriausybę, tačiau Maskva šiuos kaltinimus įnirtingai neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius