Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos pasiuntinys Irane neigia, kad prieš areštą dalyvavo demonstracijoje

Didžiosios Britanijos ambasadorius Irane sekmadienį neigė, kad dalyvavo demonstracijoje 176 žmonėms, žuvusiems per lėktuvo katastrofą, pagerbti.
Protestas Irane
Protestas Irane / „Scanpix“ nuotr.

„Galiu patvirtinti, kad nedalyvavau jokiose demonstracijose! Nuvykau į renginį, kuris buvo reklamuojamas kaip [reiso] PS752 tragedijos aukų pagerbimas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ambasadorius Robas Macaire'as (Robas Makeiras).

Jis pridūrė, kad buvo sulaikytas pusvalandžiui.

Anksčiau britų užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas paskelbė, kad Irano pareigūnai Teherane šeštadienį buvo trumpam sulaikę ambasadorių, ir pavadino jo areštą „skandalingu tarptautinės teisės pažeidimu“.

Irano naujienų agentūra „Fars“ pranešė, kad policija išvaikė studentus, šeštadienį skandavusius „radikalius“ šūkius per susibūrimą Teherane ukrainiečių keleivinio lėktuvo katastrofos aukoms pagerbti. Dauguma žuvusiųjų yra iraniečiai ir kanadiečiai; tarp aukų yra daug studentų.

Naujienų agentūros AFP korespondentai pranešė, kad šimtai studentų pavakare buvo susirinkę prie Amiro Kabiro universiteto Teherano centre pagerbti aviakatastrofos aukų.

Vėliau susirinkimas virto pikta demonstracija. Protestuotojai piktinosi, kad kariškiai trečiadienį per klaidą numušė ukrainiečių keleivinį lėktuvą, smerkė „melagius“ ir reikalavo, kad atsistatydintų ir būtų teisiami asmenys, atsakingi už lėktuvo numušimą ir įtariamą šios klaidos dangstymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius