Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos premjeras pasmerkė D.Trumpą už neramumų kurstymą

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ketvirtadienį pasmerkė savo buvusį sąjungininką JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kai šio šalininkai įsiveržė į Kapitolijų, pakurstyti valstybės vadovo kalbų apie neva suklastotus rinkimus.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Visą mano gyvenimą Amerika reiškė kai kuriuos labai svarbius dalykus: laisvės ir demokratijos idėją“, – per spaudos konferenciją koronaviruso krizės Britanijoje tema sakė Niujorke gimęs B.Johnsonas.

„Kadangi jis skatino žmones šturmuoti Kapitolijų ir kadangi būdamas prezidentas [jis] nuolat skleidė abejones dėl laisvų ir sąžiningų rinkimų baigties, manau, kad tai buvo visiškai klaidinga“, – pridūrė premjeras.

„Nedvejodamas smerkiu raginimą žmonėms elgtis taip gėdingai, kaip jie darė Kapitolijuje, – kalbėjo B.Johnsonas. – Ir viskas, ką galiu pasakyti – jog man labai malonu, kad išrinktasis prezidentas [Joe Bidenas] dabar yra tinkamai patvirtintas ir bus deramai patvirtintas poste, taip pat kad demokratija nugalėjo.“

B.Johnsonas tapo pirmuoju Europos lyderiu, pasikalbėjusiu su J.Bidenu po jo pergalės per lapkritį vykusius prezidento rinkimus, nors šis yra pareiškęs, kad Britanijos premjeras yra D.Trumpo „fizinis ir emocinis“ klonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius