Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos valdžia vėl privatizuos per krizę išgelbėtą banką RBS

Didžiosios Britanijos vyriausybė trečiadienį pranešė ketinanti vėl privatizuoti banką „Royal Bank Scotland“, kurį valdžiai teko mokesčių mokėtojų lėšomis gelbėti per finansų krizę.
RBS banko skyrius Londone
RBS banko skyrius Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tokius planus per biudžeto pristatymą parlamente pranešė šalies iždo sekretorius Philipas Hammondas. Jo teigimu, numatoma iki 2019 metų kovo atnaujinti banko privatizavimo procesą ir parduoti du trečdalius iš 71 proc. valstybei priklausančių RBS akcijų, kurios vertinamos maždaug 15 mlrd. svarų (16,9 mlrd. eurų).

Planuojama, kasmet iki 2023 metų parduoti banko akcijų už 3 mlrd. svarų.

RBS akcijų parduoti britų vyriausybė buvo sumaniusi dar 2015 metais, kai jai priklausė apie 80 proc. Tačiau planas buvo įgyvendintas tik dalinai, nes banko akcijų kaina buvo per maža.

RBS išsprendė teisinius klausimus ir trečiąjį šių metų ketvirtį vėl ėmė dirbti pelningai. Jo gelbėjimas mokesčių mokėtojams kainavo 45,5 mlrd. svarų.

Britų vyriausybė per krizę taip pat išgelbėjo ir banką „Lloyds“, kas mokesčių mokėtojams kainavo apie 20 mlrd. svarų. Šiuo metu valstybei priklauso 43 proc. šio banko akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius