-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų iždo kancleris sako pasitrauksiantis, jei premjeru taps B.Johnsonas

Didžiosios Britanijos iždo kancleris Philipas Hammondas sekmadienį sakė, kad atsistatydins, jei favoritu laikomas Borisas Johnsonas įveiks savo varžovą Jeremy Huntą ir taps naujuoju šalies premjeru.
Philipas Hammondas
Philipas Hammondas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Ph.Hammondo, jis niekada negalėsiąs sutikti su B.Johnsono „Brexit“ strategija.

Favoritu tapti naujuoju premjeru laikomas buvęs užsienio reikalų sekretorius B.Johnsonas ne kartą teigė esąs pasiruošęs išvesti Jungtinę Karalystę iš ES be sutarties spalio 31 dieną, nepaisydamas parlamento nepritarimo tokiam „kietam“ išstojimo scenarijui.

Konservatorių partijos lyderis turi būti išrinktas antradienį, o kitą dieną, atsistatydinus Theresai May, naujasis lyderis taps šalies premjeru.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas ir Jeremy Huntas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas ir Jeremy Huntas

Ph.Hammondas vis griežčiau kritikuodavo B.Johnsono „Brexit“ strategiją, todėl nebuvo tikimasi, kad jis liktų iždo kanclerio poste B.Johnsono vyriausybėje.

Tačiau faktas, kad antras pagal svarbą vyriausybės narys atsistatydina, o ne laukia būsimo vyriausybės performavimo, yra reikšmingas gestas ir požymis, su kokiu pasipriešinimu B.Johnsonas galėtų susidurti vykdydamas savo „Brexit“ planą.

„Esu tikras, kad nebūsiu atleistas, nes atsistatydinsiu prieš tai, kai prieisime šitą tašką“, – BBC televizijai sakė Ph.Hammondas.

„Labai svarbu, kad premjeras turėtų kanclerį, glaudžiai susijusį su juo kalbant apie politiką, todėl ketinu įteikti Theresai May atsistatydinimo raštą prieš tai, kai ji trečiadienį nuvyks į rūmus įteikti [karalienei Elizabeth II] savo atsistatydinimo rašto“, – pridūrė jis.

B.Johnsono varžovas partijos lyderio rinkimuose yra užsienio reikalų sekretorius J.Huntas, kuris yra sakęs, kad Britanija turėtų pasirengti „Brexit“ be sutarties, jei sutartis rugsėjo pabaigoje dar atrodys mažai tikėtina. Tačiau J.Huntas taip pat būtų pasirengęs atidėti Britanijos išstojimą.

J.Huntas nėra sakęs, kokį žmogų norėtų matyti iždo kanclerio poste, jei laimėtų partijos lyderio rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius