-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų leiboristų lyderis Jeremy Corbynas nesitrauks net sutriuškintas

Visos apklausos rodo, kad Jungtinės Karalystės Leiboristų partija patirs skaudų pralaimėjimą birželio pradžioje įvyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose. Bet jos lyderis Jeremy Corbynas nė negalvoja apie atsistatydinimą, rašo „Politico“.
Jeremy Corbynas
Jeremy Corbynas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žinoma, trauktis kol kas anksti – galbūt įvyks stebuklas ir leiboristams pasiseks. Vis dėlto po sutriuškinimų rinkimuose įprasta, kad partijos lyderis užleidžia savo postą kitam.

Tačiau leiboristų vadovas Jeremy Corbynas dabar pareiškė, kad jis nepasitrauks iš pareigų – esą šiuo atveju net nesvarbu, kaip partijos kandidatai pasirodys birželio 8-osios rinkimuose.

Apklausos rodo, kad valdančioji Konservatorių partija tik dar labiau sutvirtins pozicijas Bendruomenių rūmuose.

Už torius žada balsuoti net 49 proc. rinkėjų, o už leiboristus – 26,7 proc. Pagal prognozuojamą deputatų skaičių 650 vietų Bendruomenių rūmuose persvara dar didesnė – 419 mandatų prieš 158.

Už torius žada balsuoti net 49 proc. rinkėjų, o už leiboristus – 26,7 proc.

J.Corbynui tokia statistika nesvarbi. Jis pirmadienį patikino, kad nori laimėti rinkimus, bet pridūrė: „Buvau išrinktas šios partijos lyderiu ir liksiu šios partijos lyderiu.“

Politiko, kuris anksčiau šmėžuodavo kraštutinių kairiųjų politiniuose renginiuose, nejaudina faktas, kad didelė dalis Leiboristų partijos narių viešai sako už jį nebalsuosiantys.

„Manęs tai visai neveikia. Reikia kalbėti apie visą partiją, mūsų siūlomą programą ir apie individualų šauklį, kuris daro ką gali, kad programa būtų įgyvendinama. Aš didžiuojuosi būdamas partijos lyderiu ir tęsiu darbus“, – kalbėjo J.Corbynas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Theresa May
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Theresa May

Rinkimus balandžio viduryje paskelbė torių premjerė Theresa May, o netrukus jų rengimui pritarta ir Bendruomenių rūmuose. Neabejojama, kad triumfuos konservatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius