-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 14 /19:39

Britų parlamentarai atmetė antro „Brexit“ referendumo galimybę

Jungtinės Karalystės parlamentarai ketvirtadienį 334 balsais prieš 85 atmetė pasiūlymą rengti antrą referendumą dėl „Brexit“. Tiesa, tai nestebina, nes dauguma opozicionierių prieš tai įspėjo, kad laikas tokiam balsavimui netinkamas.
Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmai balsuoja dėl nepasitikėjimo Theresos May vyriausybe.
Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmai balsuoja dėl nepasitikėjimo Theresos May vyriausybe. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį Bendruomenių Rūmuose pagrindinis balsavimas rengiamas dėl „Brexit“ datos nukėlimo.

Tačiau prieš tai buvo balsuojama ir dėl kelių pasiūlymų, tarp kurių buvo nepriklausomos parlamentarės Sarah Wollaston pasiūlymas dėl antrojo „Brexit“ referendumo.

Pasiūlymas skambėjo taip: Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš ES turėtų būti atidėtas, kad būtų galima pasiruošti ir surengti visuomenės balsavimą, kuriame vienas pasirinkimų galėtų būti tolesnė narystė Bendrijoje.

Tačiau opoziciniai leiboristai dar prieš pagrindinius vakaro balsavimus leido suprasti, kad klausimo dėl antrojo referendumo nagrinėjimui Bendruomenių Rūmai dar nepasiruošę.

Be to, kritikai, net remiantys naują referendumą, pareiškė, esą ketvirtadienio balsavimas skiriamas „Brexit“ proceso pratęsimui, tad blaškytis nereikėtų.

Nenuostabu, kad S.Wollaston pasiūlymui nebuvo pritarta, nors pažymėtina, jog deputatai dėl antrojo referendumo balsavo pirmą kartą. Prieš pasiūlymą balsavo net 334 parlamentarai, o už jį – vos 85 deputatai.

Daugelis leiboristų, išskyrus 25 maištininkus ir 18 deputatų, kurie pasisakė prieš S.Wollaston pasiūlymą, balsuodami susilaikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius