-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų premjerui įteikta ilgai laukta ataskaita dėl vakarėlių Dauningo gatvėje

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas gavo ilgai lauktą ataskaitą dėl pranešimų apie neva karantino reikalavimus pažeidusius vakarėlius premjero biure Dauningo gatvėje, pirmadienį pranešė žiniasklaida.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valstybės tarnautojai Sue Gray buvo pavesta ištirti virtinę pranešimų apie vakarėlius, surengtus pažeidžiant tuo metu galiojusias kovos su pandemija taisykles, kai šalies gyventojams buvo privalu riboti fizinius kontaktus.

Visuomenės ir politikų nepasitenkinimas dėl, kaip manoma, taikytų dvigubų standartų, labai susilpnino B.Johnsono pozicijas vyriausybėje ir sukėlė spėlionių, kad jis gali būti nuverstas arba privestas atsistatydinti.

Tačiau nerimas dėl B.Johnsono artimiausios ateities kiek atslūgo praėjusią savaitę, Londono policijai paskelbus, kad jos detektyvai pradėjo atskirą įvykių tyrimą.

Ministrų kabinetas paskelbė kruopščiai suformuluotą pareiškimą, kuriame nurodė, kad S.Gray pateikė redaguotą savo pranešimo versiją Dauningo gatvei.

„Galime patvirtinti, kad Sue Gray pateikė atnaujintą savo tyrimo (ataskaitą) ministrui pirmininkui“, – sakoma pranešime.

Londono policija praėjusią savaitę nurodė S.Gray neskelbti visos ataskaitos viešai, kad nepadarytų poveikio policijos tyrimui. Tai leido B.Johnsonui trumpam atsikvėpti, kol detektyvai baigs savo darbą.

B.Johnsono politiniai priešininkai kaltina jį melavus parlamentui sakant, kad Dauningo gatvėje vykusiuose renginiuose buvo laikomasi visų tuo metu galiojusių reikalavimų ir jie esą buvo darbinio pobūdžio.

Paprastai taip pasielgę ministrai yra raginami atsistatydinti, tačiau pirmadienį B.Johsnonas žurnalistams pareiškė: „Aš visiškai laikausi to, ką sakiau praeityje.“

B.Johsonas anksčiau žadėjo padaryti pareiškimą Bendruomenių Rūmuose, kai tik sulauks tyrimo ataskaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius