-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų vyriausybės pirmadienį laukia pertvarkymas

Didžiosios Britanijos vyriausybės pirmadienį laukia ministrų kabineto pertvarkymas, ministrei pirmininkei Theresai May siekiant vėl įtvirtinti savo autoritetą po virtinės svarbių figūrų pasitraukimo, sakė parlamento nariai.
Theresa May Konservatorių partijos suvažiavime
Theresa May / „Scanpix“ nuotr.

Turi būti pakeistas ministrės pirmininkės pavaduotojas Damianas Greenas, kuris praėjusį mėnesį atsistatydino dėl pornografijos skandalo, po ministrų Michaelo Fallono ir Priti Patel pasitraukimo dėl atskirų kontroversijų.

„Damiano Greeno pasitraukimas prieš Kalėdas reiškia, kad tikrai reikia padaryti tam tikrus pakeitimus, ir aš padarysiu tam tikrus pakeitimus“, – sekmadienį transliuotojo BBC laidai „The Andrew Marr Show“ sakė Th.May.

Vienas leiboristų parlamentaras, kuris norėjo likti anonimas, naujienų agentūrai AFP sakė, kad ministrų kabineto pertvarkymas įvyks pirmadienį. Tai patvirtino jo kolegos konservatoriai.

Th.May biuras Dauningo gatvėje taip pat nurodė, kad pranešimai apie ministrų pirmadienį laukiančias naujienas dėl jų likimo nėra netikslūs.

D.Greenas atsistatydino kilus platesnio masto skandalui dėl seksualinio priekabiavimo Vestminsteryje.

Dėl šio skandalo lapkritį pasitraukė gynybos ministras M.Fallonas. Po savaitės dėl be leidimo rengtų susitikimų Izraelyje atsistatydino Britanijos pagalbos užsienio šalims ministrė P.Patel.

Manoma, kad D.Greeno vaidmenį perims sveikatos apsaugos sekretorius Jeremy Huntas, o laikraštis „The Sunday Telegraph“ pranešė, kad švietimo ministrei Justine Greening gresia atleidimas.

Svarbios figūros, tokios kaip užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas, finansų ministras Philipas Hammondas ir „Brexit“ sekretorius Davidas Davisas, turėtų likti savo postuose.

Pranešama, kad kokį nors iš svarbiausių postų turėtų gauti teisingumo ministras Dominicas Raabas, didelis „Brexit“ šalininkas. Be to, prognozuojama, kad Th.May paaukštins daugiau moterų ir rasiškai įvairių pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius