Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Britų žvalgyba įvertino, kokias pasekmes turės sprogimas ant Krymo tilto

Krymo tilto pralaidumo pažeidimai turės reikšmingos įtakos rusų kariniam aprūpinimui pietų Ukrainos fronte, taip pat labai asmeniškai paveiks Putiną, prognozuoja britų karinė žvalgyba.
Degantis Krymo tiltas
Degantis Krymo tiltas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bet koks rimtas Krymo tilto pralaidumo pažeidimas, tikėtina, turės reikšmingos įtakos Rusijos jau ir be to ribotam gebėjimui palaikyti savo kariuomenę Ukrainos pietuose.

Taip šeštadienio rytą įvykusio Krymo tilto sprogimo pasekmes įvertino britų karinė žvalgyba. Jos vertinimą sekmadienį paskelbė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Per Krymo tiltą krovininių traukinių eismas pradėtas 2020-jų birželį, per Rusijos karinę invaziją į Ukrainą ši geležinkelio linija atliko pagrindinį vaidmenį gabenant sunkiąją karinę techniką į pietinį frontą.

„Šis incidentas, tikėtina, smarkiai paveiks Putiną. Jis įvyko praėjus kelioms valandoms po jo 70-ojo gimtadienio, jis asmeniškai finansiškai rėmė ir atidarė tiltą, o statybų rangovu buvo jo vaikystės draugas Arkadijus Rotenbergas“, – pažymi britų žvalgyba.

Be to, anot analitikų, pastaraisiais mėnesiais rusų nacionalinės gvardijos vadas Viktoras Zolotovas, anksčiau saugojęs V.Putiną, viešai tvirtino, jog Krymo tiltas saugus.

Sekmadienio rytą JAV įsikūrusio Karo studijų instituto analitikai naujausioje apžvalgoje teigia, kad Kremlius, siekdamas nukreipti kaltę nuo V.Putino, Krymo tilto sprogimo ir kitų Rusijos kariuomenės nesėkmių kaltininku ir toliau bando įvardyti Rusijos gynybos ministeriją.

Tuo metu Samiras Jusubovas, kuris save vadina vilkiko, kaip manoma, sprogusio ant Krymo tilto, savininku, neigia susijęs su šiuo įvykiu. Jo vaizdo pareiškimą paskelbė Rusijos „Telegram“ kanalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius