Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Britų žvalgyba: Rusija perkelia dideles balistines raketas į Baltarusiją kaip „žinią Vakarams“

Rusija tikriausiai perkėlė dideles balistines raketas į Baltarusiją kaip „žinią Vakarams“, pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.
Rusijos „MiG-31“ naikintuvas su „Kinžal“ raketa
Rusijos „MiG-31“ naikintuvas su „Kinžal“ raketa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinės Karalystės Gynybos ministerijos paskelbtame žvalgybos pranešime teigiama, kad Maskva turi „labai ribotas AS-24 „Killjoy“ [Ch-47M2 Kinžal] raketų atsargas“ ir „toliau naudoja savo pažangią tolimojo nuotolio amuniciją prieš ribotos operatyvinės svarbos taikinius“.

Tačiau ji pridūrė, kad tokios ginkluotės dislokavimas Baltarusijoje suteikia Rusijai „nedaug papildomo pranašumo smogti papildomiems taikiniams Ukrainoje“.

„Tikėtina, kad Rusija dislokavo šią ginkluotę daugiausia siekdama pranešti Vakarams ir parodyti Baltarusiją kaip vis labiau įsitraukiančią į karą“, – rašoma pranešime.

Baltarusija apibūdinama kaip Rusijos „marionetė“, o abi šalys neseniai patvirtino planus dislokuoti jungtinę karinę grupę.

Iš kaimyninės Baltarusijos į Ukrainą buvo paleistos raketos, tačiau ji dar tiesiogiai neįsitraukė į karą.

„Iš vaizdų matyti, kad spalio 17 d. Baltarusijos Mačiuliškių aerodrome beveik neabejotinai stovėjo du naikintuvai MiG-31K „Foxhound“, o netoliese, apsauginiame žemės pylime, buvo laikomas didelis kanistras“, – sakoma Gynybos ministerijos pareiškime.

„Tikėtina, kad kanistras yra susijęs su iš oro paleidžiama balistine raketa AS-24 „Killjoy“ – didele amunicija, kuriai nešti pritaikytas MiG-31K variantas“, – rašoma žvalgybos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius