Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijoje tris dienas trukusi įkaitų drama baigėsi pasidavus užpuolikui

Bulgarijoje tris dienas trukusi įkaitų drama baigėsi penktadienį, kai užpuolikas, kuris viename banke anksčiau pašovė apsaugininką ir pagrobė šešias moteris, pasidavė policijai, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Bulgarijos policininkai saugo perimetrą aplink banką, kuriame ginkluotas plėšikas laiko kelis įkaitus.
Bulgarijos policininkai saugo perimetrą aplink banką, kuriame ginkluotas plėšikas laiko kelis įkaitus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

27 metų vyras, banko pastate praleidęs 39 valandas, galiausiai iš jo išėjo apie 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku – kaukėtas, tačiau pakėlęs rankas. Šį vaizdą tiesiogiai transliavo nacionalinė televizija.

Užpuolikas trečiadienį leido išvežti į ligoninę jo pašautą apsaugininką, o iki ketvirtadienio ryto paleido šešias įkaites – banko „Investbank“ skyriaus Sliveno mieste darbuotojas.

Tačiau jis išbuvo banke iki penktadienio ir ne kartą grasino nusižudysiantis.

Policija sakė, kad vyras nekėlė jokių konkrečių reikalavimų ir kad jo išpuolio motyvai tebėra neaiškūs.

Tačiau pareigūnai tvirtino, kad užpuolikas yra nestabilios psichikos ir nusprendė nešturmuoti pastato, kad jis nenusižudytų.

Kaip nurodoma, šis vyras dirbo apsaugininku netoliese esančiame Nova Zagoros mieste, o draugai ir artimieji pasakojo, kad jis turėjo asmeninių problemų ir atrodė apimtas depresijos.

Todoras Todorovas, vienas iš dviejų policijos psichologų, sugebėjusių užpuoliką paleisti įkaites ir galiausiai pasiduoti, sakė televizijai bTV, kad šis vyras „paprasčiausiai norėjo apiplėšti banką dėl pinigų“, tačiau jį apėmė panika, kai sužinojo, kad sužeisto apsaugininko būklė sunki.

Šis incidentas buvo didžiausia Bulgarijoje įkaitų drama nuo komunistinio režimo žlugimo. Padėtis prie banko pastato buvo apskritą parą rodoma per televiziją, o dienraščiai apie šiuos įvykius skelbė savo pirmuosiuose puslapiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius