-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos teismas atsisakė išduoti Maskvai invaziją į Ukrainą kritikavusį verslininką

Bulgarijos teismas atsisakė išduoti Rusijai mokestiniu sukčiavimu įtariamą verslininką Aleksejų Alčiną, atsižvelgęs į tikimybę, kad jam tėvynėje nebus užtikrinta teisė į sąžiningą teismą, nes jis kritikavo Maskvos invaziją į Ukrainą.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Rusija Bulgarija

Nuo 2014 metų Bulgarijoje gyvenantis A.Alčinas vasarį per demonstraciją prieš karą Ukrainoje prie Rusijos konsulato pajūrio mieste Varnoje viešai sudegino savo rusišką pasą.

46 metų verslininkas kaltinamas Rusijoje nesumokėjęs 282,5 mln. rublių (4,7 mln. eurų) mokesčių.

A.Alčinas Bulgarijos žiniasklaidai sakė, kad Maskva tik šių metų balandį kreipėsi į Interpolą, prašydama paskelbti jo tarptautinę paiešką, nors jis kaltinamas nuslėpęs mokesčius 2018 metais.

Prieš minėtą demonstraciją A.Alčinas socialiniuose tinkluose griežtai pasisakė prieš karą Ukrainoje.

Ketvirtadienį Varnos apeliacinis teismas pareiškė, kad neleis išduoti verslininko Rusijai. Teismas priėjo prie išvados, jog esama tikimybės, kad A.Alčino „padėtis gali pablogėti dėl jo politinių įsitikinimų ir baudžiamojo proceso metu gali būti pažeistos jo teisės“.

Remiantis pareiškimu, priimant sprendimą buvo remtasi dviem Europos Parlamento rezoliucijomis ir Helsinkio žmogaus teisių komiteto ataskaita, kurioje perspėjama, kad Rusija „sugriežtino prieš karą protestuojančių demonstrantų ir pilietinės visuomenės aktyvistų persekiojimą“.

Pasak teismo, atsisakymas išduoti A.Alčiną panašus į sprendimus, priimtus kitose Europos šalyse, anksčiau atmetusiose Rusijos pateiktus ekstradicijos prašymus „dėl nepasitikėjimo šios šalies noru vykdyti savo įsipareigojimus pagal tarptautinę teisę“.

Pastarosiomis savaitėmis Bulgarijos miestuose, įskaitant sostinę Sofiją, vyko verslininko palaikymo akcijos. Per šiuos renginius vyriausybė buvo raginama suteikti A.Alčinui politinį prieglobstį šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius