Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burundyje suimti du užsieniečiai žurnalistai

Burundžio policija penktadienį pranešė suėmusi du autoritetingus užsieniečius žurnalistus, kūrusius reportažą apie vieną ginkluotą grupę, nusistačiusią prieš šios neramios šalies vyriausybę.
Prancūzas reporteris Jeanas-Philippe'as Remy, vadovaujantis Prancūzijos dienraščio „Le Monde“ biurui Afrikoje, ir britas fotonaujienų žurnalistas Philas Moore'as
Jeanas-Philippe'as Remy, vadovaujantis Prancūzijos dienraščio „Le Monde“ biurui Afrikoje, ir britas fotonaujienų žurnalistas Philas Moore'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzas reporteris Jeanas-Philippe'as Remy, vadovaujantis Prancūzijos dienraščio „Le Monde“ biurui Afrikoje, ir britas fotonaujienų žurnalistas Philas Moore'as buvo suimti ketvirtadienio popietę.

Jie abu jau daug metų dirbo šiame regione ir yra pelnę kelis apdovanojimus už savo reportažus.

„Abu užsieniečiai buvo suimti su būriu ginkluotų nusikaltėlių“, – sakoma Saugumo ministerijos pranešime.

Prezidento atstovas spaudai Willy Nyamitwe nurodė, kad šie užsieniečiai yra tarp 17-os policijos suimtų asmenų. Policija informavo, kad per tą reidą sostinės Bužumbūros priemiestyje Njakabigoje, kurioje dažnai vyksta protestai prieš vyriausybę, buvo konfiskuotas minosvaidis, Kalašnikovo automatas ir pistoletų.

„Jiems kaltinimai nepareikšti; tebesame tyrimo stadijoje“, – sakė policijos atstovo pavaduotojas Moise'as Nkurunziza.

„Jeigu prieš juos nebus jokių įrodymų, tuomet jie, žinoma, bus paleisti“, – pridūrė pareigūnas.

Burundis tebėra krečiamas krizės, kuri kilo pernai balandį dėl prezidento Pierre'o Nkurunzizos sprendimo kandidatuoti trečiai kadencijai. Tai išprovokavo gatvių protestus, nesėkmingą perversmą, žudymus ir sudarė prielaidas bręsti sukilimui.

Vyriausybė ėmėsi griežtų priemonių prieš žiniasklaidą, priversdama užsidaryti nepriklausomus informavimo kanalus, o daug žurnalistų buvo priversti palikti šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius