-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimoji EK vadovė pasirinko rumunų europarlamentarę kandidate į eurokomisarus

Paskirtoji Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen trečiadienį pasirinko naują kandidatę į eurokomisarus – rumunų europarlamentarę Adiną Valean, pranešė vokiečių politikės biuras.
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tikimasi, kad šis pasirinkimas padės užbaigti užsitęsusią politinę sagą, dėl kurios įstrigo bloko vykdomosios valdžios formavimo procesas.

A.Valean buvo pasirinkta Europos Parlamentui atmetus tris pretendentus, pasiūlytus ankstesnės Rumunijos vyriausybės, kuriai vadovavo socialdemokratai.

U.von der Leyen, norinti, kad jos komanda pradėtų dirbti gruodžio 1 dieną, ragino Bukareštą „nedelsiant“ pasiūlyti naują eurokomisarą.

Rumunijos proeuropietiški liberalai po ištisus mėnesius trukusios politinės nežinios pirmadienį užsitikrino parlamento pritarimą naujai vyriausybei formuoti.

Naujasis premjeras Ludovicas Orbanas pateikė dvi naujas kandidatūras, siekdamas išvesti ES iš aklavietės. Tiek 51 metų A. Valean, tiek Siegfriedas Muresanas yra EP ir Rumunijos valdančiosios Nacionalinės liberalų partijos (PNL) nariai.

ES lygiu PNL yra Europos Liaudies Partijos (EPP) narė; EPP taip pat priklauso U.von der Leyen.

Būsimoji EK vadovė pasirinko kandidatą praėjus kelioms valandoms po to, kai gavo Rumunijos vyriausybės laišką, kuriame pateikiamos dvi kandidatūros.

A.Valean dar turi atsakyti į EP klausimus. Stoti prieš europarlamentarus dar turi Prancūzijos kandidatas Thierry Bretonas ir Vengrijos pasiūlytas Oliveris Varhelyi.

Rumunija yra paskutinė ES valstybė narė, pasiūliusi kandidatą į eurokomisarus, neskaitant Jungtinės Karalystės, kurios trečiadienį taip pat buvo paprašyta iškelti kandidatą dėl vėliausio „Brexit“ proceso atidėjimo.

Rumunijai buvo suteiktas transporto portfelis būsimoje Komisijoje, tačiau L.Orbanas trečiadienį pareiškė, kad šios pareigos gali būti iškeistos į Vengrijai atitekusį Bendrijos plėtros portfelį.

U.von der Leyen stengiasi pasiekti lyčių lygybę savo kabinete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius