Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 14 /20:01

Buvęs D.Trumpo kampanijos vadovas P.Manafortas pripažins kaltę dėl sukčiavimo

JAV prezidento Donaldo Trumpo buvęs rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas sutinka pripažinti kaltę dėl sąmokslo sukčiauti prieš Jungtines Valstijas ir spaudimo liudininkams, rodo penktadienį teismui pateikti dokumentai.
Paulas Manafortas
Paulas Manafortas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Kaip rodo penktadienį specialiojo prokuroro Roberto Muellerio teismui perduoti popieriai, iš P.Manaforto kaltinamajame akte anksčiau buvusių septynių kaltinimų liko tik du. Tai reiškia, kad prokurorui pavyko susitarti su P. anaforto advokatais dėl jo kaltės pripažinimo.

Šis žingsnis padės išvengti skandalingo teismo proceso, kuris galėtų pakenkti D.Trumpui likus vos septynioms savaitėms iki karštas diskusijas keliančių JAV kadencijos vidurio rinkimų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Prieš tris savaites kitoje byloje P.Manafortas buvo pripažintas kaltu dėl aštuonių kaltinimų, įskaitant bankinį sukčiavimą, mokestinį sukčiavimą ir neinformavimą apie sąskaitas užsienio bankuose. Spaudimą Baltiesiems rūmams dar labiau stiprina R.Muellerio tyrimas dėl įtariamo D.Trumpo rinkimų kampanijos ir Rusijos sąmokslo prieš prezidento rinkimus.

Iš kaltinamojo akto išbraukti kaltinimai dėl pinigų plovimo, sąmokslo, melagingų parodymų ir neužsiregistravimo užsienio agentu.

P.Manafortui palikti kiek pakeisti kaltinimai dėl sąmokslo sukčiauti prieš Jungtines Valstijas – meluojant investuotojams, plaunant pinigus ir vykdant kitus finansinius nusikaltimus, taip pat suokalbio trukdyti teisingumui, bandant daryti įtaką liudininkams šioje byloje.

„Prisipažinimas nesusijęs su D.Trumpu“

P.Manaforto sprendimas prisipažinti kaltu jam iškeltoje baudžiamojoje byloje, kad išvengtų antro teismo, „neturi nieko bendra“ su JAV prezidentu, penktadienį pareiškė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders.

„Tai neturi visiškai nieko bendra su prezidentu ar jo pergale 2016-ųjų prezidento rinkimuose. Tai visiškai nesusiję dalykai“, – nurodė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius