Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvęs Irako premjeras Nuri al Maliki pasityčiojo iš parlamento atlikto tyrimo

Buvęs Irako premjeras Nuri al Maliki antradienį pavadino „niekam verta“ parlamento ataskaitą, kurioje jis ir kiti asmenys kaltinami dėl pernai džihadistų įvykdyto antrojo pagal dydį šalies miesto Mosulo užėmimo.
Nuris al Malikis (centre)
Nuris al Malikis (centre) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Parlamento komiteto atlikto tyrimo dėl Mosulo užėmimo, kuriame dominavo politiniai nesutarimai ir kuris nebuvo objektyvus, rezultatas yra niekam vertas“, – parašė N.al Maliki savo feisbuko paskyroje.

„Tai, kas nutiko Mosule, buvo Ankaroje suplanuotas sąmokslas, o tada sąmokslas buvo perkeltas į Arbilį“, – parašė ekspremjeras kitoje žinutėje, paminėdamas Turkijos sostinę ir Irako autonominio kurdų regiono sostinę, su kuriomis jo santykiai seniai yra priešiški.

Dvi kadencijas premjero poste dirbęs N.al-Maliki šiuo metu yra Irane, kur antradienį turi susitikti su šios šalies aukščiausiuoju lyderiu, didžiuoju ajatola Ali Khamenei.

„Islamo valstybės“ džihadistai Mosule įsitvirtino pernai birželį, surengę didžiulio masto puolimą, per kurį užėmė trečdalį šalies teritorijos.

Ataskaita apie Mosulo užėmimą sekmadienį buvo pateikta parlamento pirmininkui Salimui al Juburi, o jau kitą dieną įstatymų leidėjai nubalsavo už tai, kad ji būtų perduota teismams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius