Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Katalonijos lyderis C.Puigdemont'as įkūrė naują partiją

Praėjus metams po Ispanijos vienybei kilusios grėsmės, kai Katalonija pamėgino atsiskirti, buvęs jos lyderis Carlesas Puigdemont‘as įkūrė naują partiją, siekdamas iš savo naujojo bastiono Belgijoje suvienyti separatistus.
Carlesas Puigdemont'as
Carlesas Puigdemont'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji partija pavadinta „Crida Nacional per la Republica“ (Nacionalinis kvietimas prisijungti prie respublikos).

Steigiamąjį suvažiavimą partija surengė šeštadienio vakarą, per pirmąsias Katalonijos mėginimo atsiskirti metines, tačiau naujajam politiniam dariniui sunkiai sekasi pritraukti daug rėmėjų, nes kai kurie sąjungininkai laikomi Ispanijos kalėjimuose, o kiti pasirinko nuosaikesnį politinį kelią.

C.Puigdemont'o naujosios partijos suvažiavimas įvyko už Katalonijos nepriklausomybę pasisakančiame Manreso miestelyje Katalonijos centrinėje dalyje, netoli kalėjimo, kuriame yra laikomi nepriklausomybės lyderiai.

„Prieš metus mes nusprendėme, kad tęsime kovą, nepaisant sąlygų ir aplinkybių, ir kad būsime įsipareigoję sukurti geresnę šalį – respubliką“, – kalbėdamas apie naująją partiją Briuselyje sakė C.Puigdemont'as.

Tačiau daugelis buvusių jo sąjungininkų pasirinko nuosaikesnę ir pragmatiškesnę poziciją ir atsisakė jungtis prie naujosios partijos.

Sakydamas kalbą per 2017 metų spalio 27 dienos Katalonijos nepriklausomybės deklaracijos priėmimo metinių minėjimą, dabartinis Katalonijos lyderis Quimas Torra pareiškė, jog „metai, skiriantys mus nuo šios istorinės datos, neatnešė mums to, ko norėjome“, tačiau pridūrė, kad „žvelgimas atgalios nėra tinkamas kelias“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius