-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs NATO vadovas tapo Petro Porošenkos patarėju

Buvęs NATO generalinis sekretorius, danas Andersas Foghas Rasmussenas nuo šiol yra Ukrainos prezidento Petro Porošenkos nenuolatinis patarėjas. Toks įsakas buvo paskelbtas Ukrainos prezidentūros tinklalapyje, o netrukus informaciją patvirtino ir pats A.F.Rasmussenas, rašo „Kyiv Post“.
Andersas Foghas Rasmussenas
Andersas Foghas Rasmussenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Paskirti Andersą Foghą Rasmusseną Ukrainos prezidento patarėju už oficialios komandos ribų“, – skelbiama įsake.

Šeštadienį buvęs NATO generalinis sekretorius, kurį 2014 metų rudenį poste pakeitė norvegas Jenss Stoltenbergas, tinkle „Facebook“ pranešė su džiaugsmu sutinkantis padėti Kijevui.

„Darysiu viską, ką galiu, kad padėčiau sustiprinti Ukrainos saugumą, vykdyti reformas ir sutvirtinti Ukrainos bei ES ryšį. Situacija Rytų Ukrainoje pavojinga, o Minsko susitarimus turi įvykdyti visos pusės“, – parašė A.F.Rasmussenas.

Jis buvo dvyliktasis NATO generalinis sekretorius ir šį postą užėmė 2009-2014 metais. Prieš tai jis aštuonerius metus vadovavo Danijos vyriausybei.

Panašias pareigas praėjusiais metais Kijevas siūlė JAV senatoriui, buvusiam kandidatui į prezidentus Johnui McCainui, bet pastarasis galiausiai atmetė pasiūlymą, nes nenorėjo pažeisti JAV Konstitucijos.

Bet kokiu atveju A.F.Rasmussenas – toli gražu ne pirmasis užsienietis, prisijungiantis prie porevoliucinės Ukrainos valdžios.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aivaras Abromavicius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aivaras Abromavicius

2014-aisiais P.Porošenka finansų ministre paskyrė JAV ukrainietę Natalie Jaresko, buvęs Gruzijos sveikaos apsaugos ministras Aleksandras Kvitašvilis gavo analogiškas pareigas Ukrainoje, o lietuvis Aivaras Abromavičius tapo ekonomikos ir prekybos ministru. Tiesa, šįmet balandį jų vyriausybėje nebeliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius