-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Prancūzijos premjeras F.Fillonas bus teisiamas dėl fiktyvių darbų

Buvęs Prancūzijos premjeras Francois Fillonas, kurio 2017 metų bandymą siekti prezidento posto sužlugdė jo žmoną įtraukęs fiktyvių darbų skandalas, dėl šių įtarimų bus teisiamas, antradienį agentūrai AFP sakė šaltinis teismų sistemoje.
F.Fillonas pripažino pralaimėjimą
Buvęs Prancūzijos premjeras F.Fillonas bus teisiamas dėl fiktyvių darbų / „Scanpix“/AP nuotr.

Tyrimą atliekantys teisėjai rekomendavo teisti F. Filloną ir jo žmoną britę Penelope dėl kaltinimų piktnaudžiavus valstybės lėšomis, rezgus sąmokslą ir nevisiškai atskleidus savo finansų padėtį Prancūzijos priežiūros institucijai.

F.Fillonui daugelis prognozavo pergalę prezidento rinkimuose, bet tada tiriamosios žurnalistikos laikraštis „Le Canard Enchaine“ 2017-ųjų sausį paskelbė apie įtariamas jo machinacijas ir tai pakirto pasitikėjimą juo.

Keliuose straipsniuose laikraštis rašė matęs Velse gimusios Penelope atlyginimo lapelius, rodančius, kad jai, kaip F. Fillono asistentei šalies parlamente, 1986–2013 metais buvo išmokėta 680 tūkst. eurų, bet ji parlamente neatliko jokio ar beveik jokio darbo.

F.Fillonas su 20,01 proc. balsų liko trečias pirmajame rinkimų rate: jį aplenkė centristas Emmanuelis Macronas ir kraštutinių dešiniųjų kandidatė Marine Le Pen.

Pagal Prancūzijos teisinę sistemą F.Fillonas gali apskųsti sprendimą jį teisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius