Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 01 /20:35

Buvęs D.Trumpo padėjėjas M.Flynnas pripažino melavęs FTB apie savo ryšius su Rusija

Buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo nacionalinio saugumo patarėjas Michaelas Flynnas penktadienį padarė kaltės pripažinimo pareiškimą, kad melavo Federaliniam tyrimo biurui (FTB) apie savo pokalbius su Rusijos ambasadoriumi.
Michaelas Flynnas
Michaelas Flynnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Per teismo posėdį federalinio teisėjo Rudolpho Contreraso paklaustas, ar nori pripažinti savo kaltę, į atsargą išėjęs trijų žvaigždučių generolas ir buvęs karinės žvalgybos vadas atsakė: „Taip, pone.“

Jis penktadienį pareiškė, kad bendradarbiaus su pareigūnais, tiriančiais galimus Donaldo Trumpo prezidentinės kampanijos ryšius su Rusija.

„Pripažįstu, kad veiksmai, dėl kurių prisipažinau šiandien teisme, buvo klaidingi, ir tikėdamas Dievu stengiuosi viską sutvarkyti“, – sakė buvęs D.Trumpo patarėjas.

„Mano kaltės pripažinimo pareiškimas ir sutikimas bendradarbiauti su Specialiojo prokuroro biuru atspindi sprendimą, kurį priėmiau dėl geriausių savo šeimos ir šalies interesų. Prisiimu visišką atsakomybę už savo veiksmus“, – sakoma M.Flynno pranešime.

Buvęs JAV prezidento Donaldo Trumpo nacionalinio saugumo patarėjas Michaelas Flynnas buvo apkaltintas melavęs tyrėjams apie savo ryšius su Rusija, sakoma teismo dokumentuose.

M.Flynno pareiškimai „trukdė“ tyrimui dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus

Michaelo Flynno neteisingi pareiškimai specialiajam prokurorui, tiriančiam galimus Donaldo Trumpo prezidentinės kampanijos ryšius su Rusija, siekiant pakreipti rinkimų rezultatus respublikono naudai, „trukdė“ šiam tyrimui, rodo penktadienį paviešinti teismo dokumentai.

„M.Flynno neteisingi teiginiai ir nutylėjimai trukdė ir turėjo kitokios reikšmingos įtakos vykstančiam FTB tyrimui dėl kokių nors ryšių ar koordinavimo“ tarp D.Trumpo kampanijos ir Maskvos, sakoma specialiojo prokuroro Roberto Muellerio pareiškime.

M.Flynnas tapo aukščiausio rango pareigūnu, sulaukusiu oficialių kaltinimų atliekant tyrimą dėl galimo D.Trumpo kampanijos susimokymo su Maskva.

Buvusiam patarėjui buvo iškelti kaltinimai dėl melavimo apie jo privačius pokalbius su tuomečiu Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku apie JAV sankcijas, įvestas Maskvai ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos, sakoma viename teismo dokumente.

Specialiojo prokuroro Roberto Muellerio biuro darbuotojai nurodė,, kad M.Flynnas klaidingai sakė FTB, kad kalbėdamasis su S.Kisliaku sankcijų klausimo neaptarinėjo.

M.Flynnas – jau ketvirtas asmuo, apkaltintas R.Muelleriui vykdant tyrimą.

Vasarį jis buvo priverstas atsistatydinti iš patarėjo posto, kai Baltųjų rūmų pareigūnai pareiškė, jog M.Flynnas juos suklaidino, kai buvo paklaustas, ar kalbėjosi su S.Kisliaku apie sankcijas.

R.Muellerio komanda lapkritį paskelbė kaltinimus trims kitiems buvusiems D.Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnams: jos buvusiam pirmininkui Paului Manafortui ir jo verslo partneriui Rickui Gatesui, taip pat buvusiam užsienio politikos patarėjui George'ui Papadopoulos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius