-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 24

„Buvo pragaras“: atkovotų Ukrainos teritorijų gyventojai pasakoja apie rusų kankinimus

Rusijos kariai ištisas savaites ieškojo Marijos, 65 metų Ukrainos armijos karininko gyvenimo draugės. Pasak jos, jie du kartus apiplėšė jos namelį kaime šalia Balaklijos miestelio, o kai galiausiai po kelių mėnesių ją sulaikė, jie ne kartą tardydami ją kankino, panaudodami elektros šoką ir grasindami išžaginti.
Tiriami karo nusikaltimai Ukrainoje
Tiriami karo nusikaltimai Ukrainoje / „The New York Times“/Ivor Prickett nuotr.

Prieš mėnesį Ukrainos pajėgoms atkovojus didžiąją Charkivo regiono dalį dabar matyti, koks buvo tūkstančių žmonių, nuo pirmųjų karo dienų atsidūrusių Rusijos okupacijoje, gyvenimas.

Nemažai jų tą laiką praleido ramiai, nors beveik nebuvo maisto ar viešųjų paslaugų. Tačiau tokiems kaip Marija tas laikotarpis buvo grynas pragaras.

„Žodžiu, buvo siaubas, – pasakojo Marija. – Maniau, kad gyva neliksiu.“

Policijos pareigūnai, grįžę į miestus ir kaimus, kad atkurtų Ukrainos administracines paslaugas, buvo priblokšti skundų dėl vagysčių ir turto sugadinimo, taip pat pasakojimų apie sulaikymus, kankinimus ir dingusius giminaičius.

Policijos pareigūnų teigimu, prievartos prieš gyventojus mastas Rytų Ukrainoje Rusijos okupacijos metu greičiausiai yra didesnis nei pavasarį užfiksuotas Bučoje ir kitose sostinės Kyjivo apylinkėse.

Iki šiol policijos pareigūnai užregistravo daugiau nei 1000 atvejų, kai žmonės buvo sulaikyti policijos nuovadose ir laikinose kalinimo patalpose visame regione, sakė Charkivo provincijos policijos vadas Serhijus Bolvinovas. Tikrasis skaičius tikriausiai yra du ar tris kartus didesnis, spėja jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius