Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvusiam Honkongo lyderiui pateikti kaltinimai korupcijos byloje

Honkongo buvęs lyderis Donaldas Tsangas, susikompromitavęs dėl naudojimosi verslo magnatų jam teiktomis paslaugomis, pirmadienį stojo prieš teismą, kur buvo apkaltintas dėl netinkamo elgesio naujausioje iš šį miestą sukrėtusių korupcijos byloje, susijusių su aukščiausio rango pareigūnų veiksmais.
Donaldas Tsangas
Donaldas Tsangas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Honkongas Korupcija

70-metis D.Tsangas, kurio veiklą tyrė Nepriklausoma antikorupcinė komisija (ICAC), pasitraukė iš Honkongo vadovo posto 2012 metų birželį. Magistrato teismas jį paleido už 100 tūkst. Honkongo dolerių (11,6 tūkst. eurų) užstatą. D.Tsangas turės vėl atvykti į teismą lapkričio 13 dieną.

Niūriai nusiteikęs D.Tsangas, pasirišęs nuo jo įvaizdžio neatsiejamą peteliškę, per tą posėdį tik patvirtino suprantantis jam pateiktus kaltinimus. Jis vadovavo miesto administracijai septynerius metus nuo 2005-ųjų ir taps iki šiol aukščiausio rango Honkongo pareigūnu, kada nors teistu dėl korupcijos.

Kalbėdamas prie teismo rūmus politikas tvirtino, kad jo „sąžinė švari“. „Visiškai tikiu, kad teismas, išnagrinėjęs šią bylą, galiausiai mane išteisins“, – pareiškė D.Tsangas.

Jo žmona Selina, kuri buvo kartu su savo vyru, sakė esanti „giliai nuliūdusi“ dėl šios bylos. „Ilgėjomės ramybės pensijoje ... bet dabar esame įtraukti į sūkurį“, – skundėsi ji.

Pateikti kaltinimai yra susiję su faktu, kad D.Tsangas nedeklaravo savo planų išsinuomoti vieną prabangų butą Kinijos pietiniame Šendženo mieste, kuris priklausė vienam stambiam investuotojui, susijusiam su transliuotoju, siekusiu gauti Honkongo vyriausybės licenciją, nurodė ICAC.

D.Tsangas taip pat nedeklaravo, kad architektas, kuriam jis buvo pasiūlęs skirti vyriausybės premiją, buvo nusamdytas sukurti to buto interjerą, pridūrė komisija.

D.Tsangas taip pat nedeklaravo, kad architektas, kuriam jis buvo pasiūlęs skirti vyriausybės premiją, buvo nusamdytas sukurti to buto interjerą, pridūrė komisija.

Prieš trumpesnį negu metų laikotarpį Honkongo nekilnojamojo turto magnatas Thomas Kwokas ir buvęs miesto administracijos vadovo pavaduotojas Rafaelis Hui buvo nuteisti už kyšininkavimą, kai teismas pripažino, kad R.Hui ėmė kyšius ir Th.Kwoko ir jo brolio Raymondo.

Honkongas iki šiol buvo laikomas gana mažos korupcijos miestu, bet naujos bylos šiame pusiau autonominiame Kinijos regione pakurstė visuomenės įtarimus dėl glaudžių ryšių tarp vietos valdžios ir verslo lyderių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius