Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnijoje susisprogdinus dviem mirtininkams, žuvo septyni žmonės

Rusijos Čečėnijos respublikos sostinėje Grozne antradienį susisprogdinus dviem mirtininkams, septyni žmonės, daugiausiai policijos pareigūnai, žuvo, o dar 18 buvo sužeisti, pranešė čečėnų pareigūnai.
Sprogimas Grozne
Sprogimas Grozne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Čečėnija Groznas

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ citavo Čečėnijai geležiniu kumščiu vadovaujantį Ramzaną Kadyrovą, kuris sakė, kad per šią dvigubą ataką žuvo „penki policininkai, vienas Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnas ir vienas civilis“.

Lyderis pridūrė, kad 18 sužeistųjų buvo išvežti į ligoninę.

Ši ataka buvo surengta musulmonams švenčiant Uraza Bairamą, dar žinomą kaip Id al Fitras (Atsigavėjimo šventė), žymintį šventojo pasninko mėnesio ramadano pabaigą.

Užpuolikai „apjuodino šią šventę. Tai įrodo, kad kova su jais turi būti griežta ir negailestinga. Mes taip ir elgsimės“, pabrėžė R.Kadyrovas.

Vienas šiame neramiame Šiaurės Kaukazo regione dirbantis policijos pareigūnas sakė naujienų agentūrai „RIA Novosti“, kad abu sprogdinimai buvo mirtininkų išpuoliai.

Pirmasis sprogimas nugriaudėjo, kai policija mėgino sulaikyti vieną įtariamąjį Grozno gatvėje ir patikrinti jo dokumentus. Per šį incidentą žuvo du policininkai.

Antras mirtininkas susisprogdino toje pačioje vietoje tuojau po pirmojo, todėl nukentėjo įvykio vietoje susirinkusių policininkų ir praeivių, nurodė pareigūnas.

Kremlius kovoja su Šiaurės Kaukazo sukilėliais nuo 1991 metų, kai žlugo Sovietų Sąjunga. Pirmasis karas su Čečėnijos separatistais sukilėliais vyko 1994-1996 metais.

1999 metais prasidėjus antrajam Čečėnijos karui, sukilėliai vis labiau krypo į islamizmą, siekdami Šiaurės Kaukaze įkurti islamo valstybę.

Nors šis karas baigėsi 2000 metais, sukilėliai perėjo prie kruvino partizaninio karo taktikos, o neramumai išplito kitose Šiaurės Kaukazo respublikose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius