Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnijos valdžia pranešimus apie sulaikytųjų žudymus vadina melu

Čečėnijos nacionalinės politikos, išorinių ryšių, spaudos ir informacijos ministras Džambulatas Umarovas melu pavadinimo Rusijos leidinio „Novaja gazeta“ straipsnį apie masinius sulaikytųjų Čečėnijoje žudymus, pranešė britų transliuotojas BBC.
Pasaulyje netrūksta protestų prieš homoseksualus persekiojančią Čečėniją
Pasaulyje netrūksta protestų prieš homoseksualus persekiojančią Čečėniją / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Čečėnija Rusija

„Esu visiškai tikras tuo, kad tai yra jokiais argumentais, šaltiniais ir įrodymais nepagrįstas melas, turintis labai aiškų ir ryškų politinį atspalvį. Visada apie taip kalbėjau ir kartoju tai dar kartą“, – interviu Rusijos televizijai „Dožd“ sakė D.Umarovas.

„Novaja gazeta“ sekmadienį paskelbė 27 pavardes žmonių, kurie, leidinio duomenimis, buvo sulaikyti dėl patekimo į Čečėnijos sukarinto policijos dalinio dislokacijos teritorijas ir buvo sušaudyti sausio 26-osios naktį.

„Novaja gazeta“ balandžio mėnesį paskelbė tyrimo išvadas, kuriose tvirtinta, jog Čečėnijoje masiškai suiminėjami homoseksualumu įtariami vyrai, iš kurių mažiausiai trys buvo nužudyti. Leidinio duomenimis, Čečėnijoje yra slaptų kalėjimų, kuriuose neteisėtai kalinami ir kankinami gėjai.

Čečėnijos valdžia, įskaitant prezidentą Ramzaną Kadyrovą, pastarąją „Novaja gazeta“ informaciją kategoriškai neigė, o respublikos parlamento pirmininkas Magometas Daudovas pareiškė, kad Čečėnijoje gėjų išvis nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius