Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 04 /19:50

Po kruvinos teroro nakties Londone surengtas antiteroristinis reidas: sulaikyta 12 įtariamųjų

Vėlų šeštadienio vakarą vietos laiku (ankstyvą sekmadienį Lietuvos laiku) centriniame Londone mikroautobusas rėžėsi į pėsčiuosius ir nesustodamas riedėjo iki Borou Marketo. Čia iš transporto priemonės išlipę ginkluoti asmenys puolė aplinkinius. Atvykę pareigūnai nukovė teroristus. Šalies premjerė Theresa May prakalbo, kad šalį sukrėtė teroristinis išpuolis.
Theresa May
Theresa May / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Šeštadienį 22.08 val. vietos laiku (00.08 val. Lietuvos laiku) centriniame Londone baltas mikroautobusas įvažiavo į šaligatvį ir rėžėsi į pėsčiuosius
  • Mikroautobusas į pėsčiuosius rėžėsi važiuodamas maždaug 80 km/val greičiu
  • Mikroautobusas riedėjo iki Borou Marketo, kur automobilį palikę išpuolio rengėjai pradėjo peiliais badyti žmones. į įvykio vietą atvyko ginkluoti pareigūnai
  • Žuvo 7 žmonės, dar mažiausiai 48 sužeisti. Pareigūnai nukovė tris užpuolikus ir mano, kad nukauti visi, kurie susiję su išpuoliu
  • Pareigūnai ataką vadina teroristiniu išpuoliu, atsakomybės už ją kol kas niekas neprisiėmė
  • Sekmadienį pareigūnai surengė reidą, jo metu sulaikyta mažiausiai 12 su išpuoliu susijusių įtariamųjų

Papildyta 19.50 val. 50 kulkų

Štai šis „Peugeot“ automobilis, kaip manoma, priklausė vienam iš nukautų teroristų:

Britų pareigūnai patikslino, kad iš viso į tris atakos vykdytojus buvo paleista 50 kulkų, į teroristus šaudė aštuoni pareigūnai.

Tuo tarpu dalis į ligonines paguldytų žmonių išleisti gydytis namo. Iš viso į ligonines buvo paguldyt 48 žmones, iš jų gydymo įstaigose dar yra 36, tačiau, kaip nurodo medikai, net 21 iš jų sveikatos būklės itin sudėtinga.

Aiškėja ir žuvusiųjų tautybės. Tarp jų yra vienas Kanados pilietis. Tarp sužeistųjų minimi keli prancūzai.

Papildyta 17.48 val. Aukų gali daugėti

Bijoma, kad žuvusių gali padaugėti. Iš 48 į ligoninę paguldytų žmonių 21 būklės yra labai sudėtinga.

Anksčiau buvo skelbta, kad ataka pareikalavo 7 žmonių gyvybių.

Papildyta 16.33val. Buvo vedęs, turėjo vaikų

BBC duomenimis, vienas iš nukautų teroristų trejus metus gyveno Londono rytiniame Barkingo rajone. Jis buvo vedęs, turėjo tris vaikus.

Papildyta 15.54 val. Suimta 12 įtariamųjų

Didžiosios Britanijos policija sekmadienį pranešė per specialią operaciją dėl Londono atakos sulaikiusi 12 žmonių. Policijos pranešime sakoma, kad šiuos žmones kovos su terorizmu pareigūnai areštavo ryte, per reidą Londono rytiniame Barkingo rajone. Įvykio vietoje buvęs AFP reporteris pranešė, kad prie vieno daugiabučio buvo kelios policijos mašinos ir kad visa teritorija buvo aptverta.

Papildyta 15.02 val. Policija vykdo operaciją

Didžiosios Britanijos žiniasklaida sekmadienį skelbia, kad ginkluoti policijos pareigūnai vykdo operaciją Londono rytuose. Skotland Jardas šių pranešimų kol kas nekomentuoja ir neatskleidžia, ar ši operacija yra susijusi su šeštadienio vakarą Londono centre įvykdytu ir septynių gyvybių pareikalavusiu teroro išpuoliu. „Sky News“ filmuotoje medžiagoje matyti, kad policijos pareigūnai aptveria daugiabutį rytiniame Barkingo rajone.

Papildyta 13.49 val. Rinkimai įvyks, kaip suplanuota

Pagrindinės britų politinės partijos sekmadienį, po septynių gyvybių pareikalavusios atakos Londone, sustabdė rinkimų kampaniją, bet ministrė pirmininkė Theresa May sakė, kad ketvirtadienio rinkimai įvyks kaip suplanuota.

Tai jau antras šios rinkimų kampanijos sustabdymas – kelias dienas ji nevyko po gegužės 22-osios atakos per koncertą Mančesteryje.

Tačiau T.May konservatorių ir pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos kovai intensyvėjant, naujasis sustabdymas galioja tik renginiams visos šalies mastu ir tikriausiai truks tik keliolika valandų.

„Konservatorių partija šiandien nevykdys nacionalinės rinkimų kampanijos. Dienai bėgant ir pasirodant tolesnėms detalėms apie ataką, vertinsime iš naujo“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovas.

T.May paskelbė, kad kampanijos bus pratęstos pirmadienį, o rinkimai įvyks ketvirtadienį.Leiboristų lyderis Jeremy Corbynas sakė: „Leiboristų partija sustabdys nacionalinę kampaniją iki šio vakaro.“Škotų nacionalistų partija (SNP) taip pat paskelbė, kad stabdo nacionalinę kampaniją, bet nurodė, kad „atitinkami“ vietos renginiai tęsis.

Šiuo pavyzdžiu pasekė ir mažesnė Liberalų demokratų partija.

Tačiau „Brexit“ remiančios antiimigracinės Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis Paulas Nuttallas pareiškė: „Aš atsisakiau sustabdyti kampaniją, nes ekstremistai kaip tik to ir nori iš mūsų.“

„Mums svarbiau nei bet kada priešpastatyti šiam blogiui demokratinius principus, dėl kurių ši šalys yra tokia, kokia yra“, – pridūrė jis.

Papildyta 12.56 val. Bus stiprinamas patruliavimas

Londono policijos komisarė Cressida Dick sekmadienį pranešė, kad Didžiosios Britanijos sostinėje bus stiprinamas pareigūnų patruliavimas, daugės ginkluotų pareigūnų. Ji taip pat informavo, kad šeštadienio vakaro ataką Londone įvykdė trys asmenys, kurie buvo nukauti.

„Mes manome, kad buvo trys užpuolikai, ir manome, kad jie yra negyvi“, – sakė ji.

Policijos vadovė pridūrė, jog pareigūnai „mano“, kad incidentas yra kontroliuojamas, tačiau įvykio vietoje didelė zona vis dar yra aptverta.

Papildyta 12.52 val. Theresa May surengė spaudos konferenciją

Joje šalies premjerė siūlė peržvelgti įstatymus ir sugriežtinti bausmes su terorizmu siejamiems ir nuteistiems žmonėms. Ji pakartojo, kad kad tai jau trečias teroristinis išpuolis Didžiojoje Britanijoje per pastaruosius tris mėnesius.

Pasak Th.May, tarp atakų galime įžvelgti panašumų. „Visų pirma, atakų vykdytojus sieja ekstremistinės idėjos. Tai ideologija, neturinti nieko bendro su pačiu islamu. Antra, negalima teroristams suteikti saugumo, ką jie randa internete“, – kalbėjo premjerė ir pridūrė, kad reikia dvigubinti tarptautines pajėgas kovojant su ekstremizmu internete.

„Mūsų šalyje per daug tolerancijos eskstremizmui“, – sakė Th.May. Taip pat, pasak jos, reikia peržiūrėti kovos su ekstremizmu strategiją.

Ministrė pirmininkė nurodė, kad surengta teroristinė ataka neprivers nukelti pirmalaikių parlamento rinkimų datos. Rinkimai planuojami ketvirtadienį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Theresa May
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Theresa May

Papildyta 12.20 val. V.Putinas smerkia ataką

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasmerkė „teroristinę ataką“ Londone ir pareiškė „nuoširdžią užuojautą“ britų žmonėms, sekmadienį paskelbė Kremlius.

„Putinas reiškia savo nuoširdžią užuojautą britų žmonėms ir smerkia teroristinę ataką, prieš kelias valandas įvykdytą Londone“, – rusų naujienų agentūroms sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiras Putinas
„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiras Putinas

Papildyta 11.36 val. Aukų skaičius padidėjo iki septynių.

Papildyta 11.14 val. Kelių per ataką sužeistų žmonių būklė kritinė

Londono meras Sadiqas Khanas pranešė, kad kai kurie per šeštadienio išpuolį sužeisti žmonės yra kritinės būklės. S.Khanas sekmadienį perspėjo, kad londoniečiai turėtų išlikti budrūs, nes teroro grėsmės lygis yra aukštas. Tačiau tuo pat metu jis pabrėžė: „Mane patikino, kad vis dar esame vienas saugiausių miestų pasaulyje“.

Londono mero teigimu, teroristai nori pakenkti Britanijos demokratijai ir sužlugdyti artėjančius parlamento rinkimus, kurie suplanuoti birželio 8 dieną. Meras taip pat gyrė gelbėjimo tarnybas bei pranešė, kad po skubaus vyriausybės posėdžio policija padarys pranešimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londone įvykdytas teroro išpuolis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londone įvykdytas teroro išpuolis

Tuo tarpu ataką Londone pasmerkė ir Indijos premjeras Narendra Modi, trumpame pareiškime po vizito Europoje pareiškęs, kad tokie išpuoliai kelia šoką ir baimę.

Papildyta 11.10 val. Rytas po teroro išpuolio

Agentūros platina naujas nuotraukas, kuriose – Londonas po teroro išpuolio. Nuotraukose galima matyti, kad mieste gausios pareigūnų pajėgos.

Papildyta 10.48 val. Tapatybės neatskleidžiamos

Kol kas aukų ir teroristų tapatybės neatskleidžiamos. Aišku tik tiek, kad tarp sužeistųjų yra po Prancūzijos ir Australijos piliečius.

Pareigūnai dėl išpuolio dar nieko nesuėmė. Jie teigė tikintys, kad tik trys nukauti vyrai buvo susiję su ataka. Tačiau tyrimas pradėtas.

Papildyta 10.23 val. Vokietija yra Britanijos pusėje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį pareiškė, kad Vokietija yra „ryžtingai Britanijos pusėje“ po to, kai Londone per teroro išpuolį žuvo šeši ir buvo sužeista beveik 50 žmonių.

„Šiandien mus vienija ne tik siaubas ir gedulas, bet ir ryžtas. Kalbant apie Vokietiją, dar kartą kartoju, kad kovoje su visomis terorizmo formomis ryžtingai esame Britanijos pusėje“, – išplatintame pareiškime sakė A.Merkel.

„Scanpix“/AP nuotr./Angela Merkel
„Scanpix“/AP nuotr./Angela Merkel

Papildyta 09.24 val. Stabdo agitaciją

Prancūzijos prezidento atstovai patvirtino, kad tarp per ataką sužeistų žmonių yra du Prancūzijos piliečiai. Vienas iš jų sužeistas rimtai.

Jungtinės Karalystės valdančioji Konservatorių partija sekmadienį paskelbė, kad dėl šešių gyvybių pareikalavusios teroro atakos Londone sustabdo ketvirtadienį įvyksiančių visuotinių rinkimų kampaniją.

„Konservatorių partija šiandien visoje šalyje nevykdys rinkimų kampanijos. Dienai bėgant ir pasirodant tolesnėms detalėms apie ataką vertinsime iš naujo“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovas.

Papildyta 08.24 val. Medikai sureagavo per šešias minutes

Medikai paskelbė savo ataskaitą. Joje nurodoma, kad jie į įvykio vietą atvyko praėjus šešioms minutėms po gauto pirmo iškvietimo. Iš viso buvo išsiųsta 80 medikų.

Skaičiuojama, kad 48 sužeisti žmonės paguldyti į Londono ligonines. Žuvusių skaičius nesikeičia – šeši.

Papildyta 07.49 val. Londonas bunda

Londonas sekmadienio rytą bunda iš teroro košmaro. Kol kas apie išpuolį surengusius asmenis pareigūnai informacijos daugiau neatskleidė. Žinoma tik tiek, kad jie yra vyrai. Atsakomybės dėl išpuolio kol kas niekas neprisiėmė. Anksčiau buvo pasirodę pranešimų, kad su „Islamo valstybe“ siejamos teroristinis organizacijos socialiniuose tinkluose džiaugėsi dėl įvykių Londone.

Štai taip atrodo mikroautobusas, kuriuo važiavo išpuolio vykdytojai:

Tuo tarpu JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad šeštadienio vakarą Londone įvykdytos naujos teroro atakos pagrindžia jo prieštaringai vertinamą sprendimą uždrausti atvykti į Ameriką žmonėms iš kai kurių musulmoniškų šalių.

D.Trumpas pirmųjų komentarų per „Twitter“ paskelbė praėjus apie valandai po pirmųjų žiniasklaidos pranešimų apie išpuolius Londone. Vienoje savo žinučių prezidentas rašo: „Turime būti protingi, budrūs ir tvirti. Reikia, kad teismai sugrąžintų mums mūsų teises. Mums reikalingas Kelionių Draudimas kaip papildomas saugumo lygmuo!“ Kita savo žinute D.Trumpas taip pat pareiškė užuojautą Londonui ir pažadėjo pagalbą.

Papildyta 06.33 val. Auga sužeistųjų skaičius

BBC praneša, kad auga sužeistųjų skaičius – jau 30 žmonių išvežta į ligonines.

Papildyta 06.16 val. Paskelbtos detalės

Pareigūnai pateikė daugiau detalių apie išpuolį. Pranešimas apie ant Londono tilto į žmones įsirėžusį mikroautobusą gautas 22.08 val. vietos laiku (00.08 val. Lietuvos laiku). Mikroautobusas čia partrenkė kelis žmones ir nesustodamas nuvažiavo prie Borou Marketo. Čia įtariamieji palikę transporto priemonę pradėjo su peiliais badyti žmones. Tarp sužeistųjų – vienas pareigūnas.

Į iškvietimą greitai reagavo ginkluotos pareigūnų pajėgos, kurios Borou Marketo teritorijoje nukovė teroristus. Išpuolis iš viso truko apie 8 minutes.

Nukauti užpuolikai dėvėjo liemenes, kurios iš pirmo žvilgsnio priminę savižudžių dėvimas ir sprogmenų pripildytas liemenes. Tačiau paaiškėjo, kad tai buvo tik sprogmenų imitacijos.

Kol kas jokia teroristinė organizacija neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

Papildyta 06.02 val. Aukos

Policijos pareigūnai patvirtino, kad per atakas žuvo šeši žmonės, sužeista apie 20.

Tris įtariamuosius nukovė pareigūnai. Visi jie yra vyriškos lyties. Pareigūnai taip pat paneigė gandus, kad įtariamieji prie kūnų buvo prisitvirtinę sprogmenis. Pareigūnai tiki, kad nukovė visus tiesiogiai su atakomis Londone susijusius įtariamuosius.

Daugiau informacijos apie aukas ir užpuolikus nepateikiama.

Papildyta 05.23 val. Daugėja atakų

Britų žiniasklaida primena, kad per pastaruosius tris mėnesius tai trečia teroro ataka, sukrėtusi Didžiąją Britaniją. Kovą Khalidas Masoodas Vestminsteryje peiliu nudūrė šešis žmones, prieš kelias savaites per sprogimus Mančesteryje žuvo 22 žmonės, o šį kartą atakuotas Londonas.

Papildyta 05.07 val. Įtariamasis?

BBC, „The Guardian“ ir kiti Didžiosios Britanijos žiniasklaidos leidiniai skelbia Gabriele Sciotto nuotrauką, kurioje galimai ant žemės guli vienas iš policijos ieškomų asmenų.

Papildyta 04.43 val. Sužeistieji

Mažiausiai 20 žmonių atveži į Londono ligonines.

Papildyta 04.23 val. Du įtariamieji nukauti?

BBC, cituodamas „The Sun“, rašo, kad du įtariamieji gali būti nukauti, tačiau dar trijų ieškoma. Informacija kol kas oficialiai nepatvirtinta.

Papildyta 04.05 val. Žemėlapis

Šiame žemėlapyje galite matyti, kurioje miesto dalyje yra Londono tiltas, ant kurio mikroautobusas atakavo pėsčiuosius, ir kokiu atstumu nuo jo nutolęs Borou Marketas, kuriame užfiksuoti išpuoliai su peiliais prieš žmones.

Papildyta 04.01 val. Susiję su operacija

„The Guardian“ skelbia, kad anksčiau girdėti trys vienas po kito sekę sprogimai nesusiję su išpuoliais. Policijos pareigūnai patvirtino, kad apie juos žinojo ir jie susiję su vykdoma operacija.

Papildyta 03.56 val. Dar vienas sprogimas

Dar vienas sprogimas nugriaudėjo ant Londono tilto. Teigiama, kad jis buvo gerokai galingesnis nei prieš tai įvykę.

Papildyta 03.37 val. Trys sprogimai

Netoli „Andaz“ viešbučio, nurodo BBC, gatvėje yra per 20 peiliais sužalotų žmonių.

Tuo tarpu „The Guardian“ skelbia apie tris sprogimus. Šią informaciją paviešino leidinys „The Sun“, pasak kurio, sprogimai nugriaudėjo 1.23, 1.25 ir 1.28 val. vietos laiku (3.23, 3.25 ir 3.28 val. Lietuvos laiku). Neaišku, ar šie sprogimai susiję su policijos veiksmais.

Sprogimo garsai girdėti netoli Borou Marketas, nurodo BBC reporteris.

Papildyta 03.18 val. Ką žinome iki šiol

  • Mikrautobusas rėžėsi į pėsčiuosius. Incidentas užfiksuotas ant Londono tilto
  • Netrukus Borou Markete užfiksuoti išpuoliai prieš nekaltus žmones – jie atakuoti peiliais
  • Incidentas Voksholo rajone, pasak pareigūnų, nesusijęs su anksčiau minėtais dviem įvykiais
  • Patvirtinta, kad šios atakos – teroristinis išpuolis
  • Anksčiau buvo skelbta apie vieną žuvusį žmogų. Tačiau kol kas nežinoma, kiek iš viso yra aukų ir sužeistųjų
  • ieškomi trys ginkluoti įtariamieji
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londone mikroautobusas taranavo nekaltus žmones
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londone mikroautobusas taranavo nekaltus žmones

Papildyta val. 03.01 val. Teroristinis išpuolis

Metropoliteno pareigūnai paskelbė, kad incidentas Voksholo rajone nesusijęs su kitomis atakomis. pareigūnai taip pat patvirtino, kad šie išpuoliai – teroristiniai aktai.

Papildyta 02.50 val. Atsakomybės niekas neprisiėmė

Atsakomybės dėl išpuolių kol kas niekas neprisiėmė, tačiau, kaip rodo BBC atliktas monitoringas, socialiniuose tinkluose „Islamo valstybės“ šalininkų judėjimai džiaugiasi išpuoliais.

Papildyta 02.43 val. Teroristinis išpuolis?

Didžiosios Britanijos premjerė paskelbė, kad šios atakos yra potencialus teroristinis išpuolis.

Papildyta 02.20 val. Reaguoja ir „Facebook“

Socialinis tinklas „Facebook“ įjungė saugumo patikros funkciją „Safety Check“, leidžiančią akimirksiu artimiesiems ir draugams pranešti, kad esate saugūs.

Papildyta 02.15 val. Patikslintas incidento laikas

Teigiama, kad mikroautobusas į pėsčiuosius rėžėsi apie 22.15 val. vietos laiku (00.15 val. Lietuvos laiku). Netrukus buvo pranešta apie peiliais ginkluotus vyrus Borou Markete. Trečia ataka užfiksuota Voksholo rajone.

Policija teigia, kad žuvusiųjų yra daugiau nei vienas.

Papildyta 01.58 val. Vienas žmogus žuvo

Mažiausiai vienas žmogus žuvo, paskelbė policija.

Naujausias informacija: į minią rėžėsi baltos spalvos mikroaurobusas, iš kurio išlipę įtariamieji atakavo praeivius. Pareigūnai ieško trijų įtariamųjų, kurie gali būti ginkluoti.

Papildyta 01.53 val. Trečias išpuolis

Užfiksuota trečia vieta Londone, kurioje ieškomi asmenys surengė išpuolį.

BBC rašo, kad vienas taksi vairuotojas matė ieškomus asmenis – jie su savimi turėjo maždaug 30 centimetrų ilgio peilius. Ši informacija nepatvirtinta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londone mikroautobusas taranavo nekaltus žmones
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Londone mikroautobusas taranavo nekaltus žmones

Papildyta 01.39 val. Subadyti žmonės

Willas Ortonas tuo metu, kai įvyko incidentas, buvo šalia esančiame bare. Jis pasakojo, kad staiga į barą įsiveržė per 100 žmonių, kurie uždarė duris ir jas užrakino.

„Jie sakė, kad matė, kaip žmonės buvo subadyti“, – pasakojo liudininkas.

Papildyta 01.31 val. Ieškoma trijų įtariamųjų

Šalies premjerė Threse May nuolat informuojama apie incidento tyrimą.

BBC rašo, kad viena liudininkė įvykio vietoje matė 30-40 greitosios pagalbos medikų ir ginkluotų pareigūnų ekipažų.

Policijos pareigūnai ieško trijų įtariamųjų. Teigiama, kad kai kurie žmonės sužeisti peiliu.

Papildyta 01.26 val. Dar vienas incidentas – Borou Markete

Metropoliteno policija išplatino informaciją, kad ginkluoti pareigūnai dirba ir Borou Markete, kur taip pat įvyko incidentas. Kas tai – nedetalizuojama.

Papildyta 01.22 val. Sustabdytos metro linijos

Londono tiltą aplenkia metro – pranešama, kad dėl saugumo sumetimų šioje vietoje metro laikinai nesustos.

Įvykio vietoj dirbantys BBC reporteriai pasakoja, kad iš incidento vietos bėga minios žmonių – jie verkia, susikibę rankomis.

Papildyta 01.13 val. Paieškos Temzės upėje

Viena nukentėjusioji BBC reporterei sakė, kad nežinanti, kur yra kiti sužeistieji. „Pareigūnai vykdo paieškas Temzėje. Jie (nukentėjusieji – red. pastaba) incidento metu buvo netoli tilto krašto ir galėjo įkristi į upę“, – sakė ji.

Papildyta 01.08 val. Pirmosios nuotraukos

Agentūros paskelbė pirmąsias nuotraukas iš įvykio vietos. Jose matoma, kaip žmonės stengiasi kuo greičiau palikti incidento vietą.

Kol kas nėra tiksliai aišku, kiek žmonių nukentėjo. Kalbama, kad šis skaičius svyruoja tarp 4-5. Taip pat nežinoma, ar asmuo, vairavęs mikroautobusą, sulaikytas.

Į įvykio vietą atvyko ginkluoti pareigūnai. Eismas tiltu uždarytas. Kaip BBC pasakojo įvykio liudininkai, baltas mikroautobusas įvažiavo į pėstiesiems skirtą kelio dalį ir rėžėsi į žmones.

BBC reporterė Holly Jones praneša, kad mikroautobusą „greičiausiai vairavo vyras“. Teigiama, kad transporto priemonė šaligatviu važiavo maždaug 80 km/val greičiu.

Incidentas užfiksuotas po 22 val. vietos laiku (po vidurnakčio Lietuvos laiku).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius