Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Chaosas Ekvadore: artimiesiems atsiuntė koronaviruso „aukos“ pelenus, bet paaiškėjo, kad ji gyva

74 metų Ekvadoro pilietės Albos Maruri artimieji kovą sulaukė žinios, kad moteris mirė nuo koronaviruso ir netrukus sulaukė urnos su jos pelenais. Tačiau po trijų savaičių paaiškėjo, kad įvyko klaida: moteris nemirė, o kieno pelenai buvo atsiųsti šeimai, liko neaišku, skelbia BBC.
Ekvadore laidojamos koronaviruso aukos
Ekvadore laidojamos koronaviruso aukos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

74 metų moteris tris savaites praleido komoje, o iš jos nubudusi ketvirtadienį paprašė gydytojų paskambinti seseriai.

Ši net netvėrė džiaugsmu išgirdusi Albos balsą, tačiau sunerimo: kieno pelenus tuomet šeima tebelaiko namuose?

Incidentas įvyko Gvajakilio mieste, tapusiame COVID-19 židiniu. Iš viso Ekvadore jau fiksuojama daugiau nei 22 tūkst. koronaviruso atvejų, nuo ligos mirė 576 žmonės. Ligoninėse gydomi 127 labai sunkios būklės ligoniai.

Viena iš jų buvo A.Maruri. Kovą, kaip skelbia vietos laikraštis „El Comercio“ ji buvo paguldyta į ligoninę dėl aukštos temperatūros ir dusulio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Prie ligoninės Ekvadore išrikiuoti karstai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Prie ligoninės Ekvadore išrikiuoti karstai

Kovo 27-ąją senjorės artimieji sulaukė žinios, kad A.Maruri mirė. Šeimai leista ligoninės morge per atstumą pamatyti mirusiąją. Šios liūdnos procedūros atlikti vyko moters sūnėnas Jaime'as Morla.

Jis nesuprato, kad žiūri ne į savo tetą.

„Bijojau išvysti jos veidą, – sakė jis naujienų agentūrai AFP. – Buvau nuo jos per pusantro metro atstumą. Jos plaukai buvo tokie patys, odos atspalvis toks pats“.

Tačiau ketvirtadienį atgavusi sąmonę A.Maruri pasakė gydytojams savo vardą ir pavardę ir paprašė paskambinti namo seseriai Aurai, kad ši pasiimtų ją iš ligoninės.

Tuomet paaiškėjo, kokia apmaudi klaida buvo padaryta. Susisielojęs ligoninės personalas nuvyko į šeimos namus atsiprašyti ir apgailestavo dėl klaidos, įvykusios dėl chaoso ligoninėje, kurioje gydoma gausybė sergančiųjų koronavirusu ir mirtys tapusios kasdienybe.

„Tai stebuklas. Beveik mėnesį galvojome, kad ji mirusi, įsivaizduokite. Ir aš turiu kažkieno kito pelenus“, – kalbėjo Aura.

Šeima tikisi sulaukti ne tik atsiprašymo, bet ir kompensacijos. Taip pat viliasi, kad bus apmokėtos išlaidos už kremavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius