Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 08 /21:20

Chelsea Manning suimta už atsisakymą liudyti „WikiLeaks“ byloje

JAV paslapčių viešintoja Chelsea Manning, 2013 metais nuteista už JAV karinių paslapčių perdavimą „WikiLeaks“, penktadienį buvo vėl suimta už tai, kad atsisakė duoti parodymus didžiosios žiuri tyrime apie vyriausybių paslaptis viešinančią grupę, pranešė jos rėmėjai.
Chelsea Manning
Chelsea Manning / X80001

„Chelsea Manning gražinta į federalinę įkalinimo įstaigą, nes atsisakė liudyti“ didžiajai žiuri Arlingtone, Virdžinijoje, sakoma „The Sparrow Project“ pareiškime.

Jame nurodoma, kad bylos teisėjas Claude'as Hiltonas nurodė, jog Ch.Mannning yra sulaikyta neribotam laikui, kol „išpirks (savo kaltę) arba kol didžioji žiuri bus paleista“.

Remiantis jos pačios žodžiais, teismo atsitiktinai atskleista informacija ir žiniasklaidos pranešimais, teisėjas nutarė, kad Ch.Manning parodė nepagarbą teismui, nes anksčiau šią savaitę atsisakė liudyti slaptai didžiajai žiuri, tiriančiai „WikiLeaks“ ir šio tinklalapio įkūrėjo Juliano Assange'o 2010 metais įvykdytus veiksmus.

Tais metais transseksualė Ch.Manning, tuomet turėjusi vardą Bradley Manningas, dirbdama analitike JAV kariuomenėje perdavė „WikiLeaks“ daugiau nei 700 tūkst. įslaptintų dokumentų, susijusių su karais Irake ir Afganistane.

Karo priešininkai laiko ją didvyre, o jos veiksmai padėjo „WikiLeaks“ virsti vienų svarbiausių žaidėjų pasauliniame kovos su slaptumu judėjime.

2013 metais jai buvo skirta 35 metų kalėjimo bausmė.

Tuometinis prezidentas Barackas Obama vėliau sušvelnino jai skirtą bausmę, todėl Ch.Manning buvo paleista 2017 metų gegužę.

C.Hiltonui nutarus, kad ji parodė nepagarbą teismui, Ch.Manning advokatas paprašė skirti jai namų areštą, pranešė teisėjo atstovas.

Tačiau prokurorai patikino Ch.Manning, kad Aleksandrijos kalinimo centras, kur ji bus laikoma, turi patirties elgiantis su kaliniais transeksualais ir visiškai pajėgus patenkinti visus jos ypatingus asmeninius ir sveikatos poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius