Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija ant kojų: Čikagoje kaliniai sugebėjo pasprukti iš 20 dangoraižio aukšto

Dviems banko plėšikams Čikagoje pavyko pasprukti iš dangoraižio. Surišę paklodes vyrai nusileido iš 20 aukšto, skelbia welt.de. Kol kas jie dingę be pėdsakų.
Kaliniai paspruko susirišę paklodes.
Kaliniai paspruko susirišę paklodes. / AFP/Scanpix nuotr.

Miesto centre iš aukštybinio pastato pasprukusių vyrų policija puolė ieškoti pasitelkusi sraigtasparnį, pėdsekius šunis. Kaip skelbia „Chicago tribune“, vyrai dingo tarsi į vandenį. 

Kaip paskelbė Federalinių tyrimų biuras, 37-erių Josephas Banksas ir 38-erių Kennethas Conley, kaip manoma, žemyn nusileido slysdami surištomis paklodėmis. Vieni šaltiniai nurodo, kad vyrai nusileido iš 16 aukšto, kiti, kad iš 20.

Virvės
Virvės

Kad penktą ryto skaičiuojant kalinius niekas nepastebėtų, jog jų nėra, savo lovas vyrai prikamšė drabužiais, Vyrai paskutinį kartą buvo pastebėti išvakarėse, 22 val. 

Abiems kaliniams už banko apiplėšimą grėsė ilgi metai nelaisvės. Federalinių tyrimų biuro pareigūnai teigia, kad vyrai gali būti ginkluoti ir pavojingi.

J.Banksas praėjusią savaitę nuteistas už dviejų bankų apiplėšimus ir du mėginimus apiplėšti. Jis pagrobė apie 600 tūkstančių dolerių, iš kurių 500 tūkstančių taip ir nerasti. K.Conley nuteistas už 4 000 dolerių pagrobimą. 

Metropoliteno pataisos centras Čikagoje įkurdintas dangoraižyje ir užima 27 aukštus. Tai vienas iš nedaugelio pasaulyje egzistuojančių kalėjimų, įkurdintų aukštybiniame pastate. Paskutinį kartą kaliniai iš jo paspruko prieš 32-ejus metus.

AFP/Scanpix nuotr./Auktybiniame pastate įkurdintas pataisos centras
AFP/Scanpix nuotr./Auktybiniame pastate įkurdintas pataisos centras
AFP/Scanpix nuotr./JAV policininkai ieako pasprukusių kalinių
AFP/Scanpix nuotr./JAV policininkai ieško pasprukusių kalinių

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius