Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ciklono Fani atnešti vėjai plėšė alpinistų palapines nuo Everesto šlaitų

Už daugiau nei 900 kilometrų siaučiančios ciklono Fani nešami smarkūs vėjai penktadienį plėšė palapines nuo Everesto šlaitų, pranešė pareigūnai.
Ciklono Fani atnešti vėjai plėšė alpinistų palapines
Ciklono Fani atnešti vėjai plėšė alpinistų palapines / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mažiausiai trijų žmonių gyvybių pareikalavusios Indijos Bengalijos įlankos pakrantę pasiekusios audros siautėjimas buvo jaučiamas visoje Pietų Azijoje, įskaitant aukščiausią pasaulio viršukalnę.

Nors itin galingas atogrąžų ciklonas neturėtų pasiekti Nepalo, tačiau šalies Meteorologinių prognozių skyrius pranešė, kad dėl stichijos šalyje laukiama sniego, lietaus ir stiprių vėjų.

Stiprūs vėjai nunešė maždaug 20 palapinių, stovėjusių antrojoje Everesto stovykloje 6 400 metrų virš jūros lygio.

„Labai stiprūs vėjai nuplėšė palapines nuo kalno, bet niekas nebuvo sužeistas“, – sakė Ekspedicijų operatorių asociacijos generalinis sekretorius Ishwori Poudelis naujienų agentūrai AFP.

Artėjant pavasariniam alpinizmo sezonui kelios alpinistų komandos dėl blogų oro sąlygų atidėjo savo aklimatizaciją ant Everesto šlaitų.

„Dėl šios audros mes veikiausiai sulauksime didelio snygio ir stiprių vėjų ant kalno“, – rašoma ekspedicijas organizuojančios bendrovės „Climbing the Seven Summits“ tinklaraštyje.

Pasak ekspedicijų organizatorių, alpinistams teks palaukti pagrindinėje stovykloje, kol audra praeis.

Nepalo vyriausybė įspėjo alpinistų ekspedicijas ir keliones organizuojančias kompanijas užtikrinti turistų saugumą ir perspėjo nekelti sraigtasparnių į orą.

Dešimtys tūkstančių alpinistų, kasmet atvykstančių į Nepalą tam, kad įveiktų aštuonias iš 14 aukščiausių pasaulio viršukalnių, atneša nemažų pajamų šiai skurdžiai Pietų Azijos šaliai.

Šiemet Nepalas išdavė rekordinį skaičių – 377 leidimus alpinistams kopti į Everestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius