Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ciklonui „Sitrang“ smogus Bangladešui, žuvo 24 žmonės, milijoną gyventojų teko evakuoti

Ciklonas „Sitrang“ Bangladeše pražudė mažiausiai 24 žmones, o maždaug milijonas gyventojų buvo evakuoti iš savo namų, antradienį pranešė pareigūnai.
Bangladešas
Bangladešas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ciklonai – uraganų Atlanto vandenyne arba taifūnų Ramiajame vandenyne atitikmuo – yra įprasta grėsmė šiame regione, tačiau mokslininkai teigia, kad dėl klimato kaitos jie tikriausiai tampa intensyvesni ir dažnesni.

Vėlai pirmadienį „Sitrang“ pasiekė krantą Bangladešo pietuose, tačiau valdžios institucijos sugebėjo iš anksto evakuoti apie milijoną gyventojų.

Maždaug 10 mln. žmonių pakrantės rajonuose antradienį neturėjo elektros, o mokyklos buvo uždarytos didžiojoje šalies pietinio regiono dalyje.

Policijos ir vyriausybės pareigūnai pranešė apie mažiausiai 24 žmonių žūtį – daugumą jų užmušė krintantys medžiai, o du žuvo nuskendus valčiai Jamunos upėje šalies šiaurėje.

Evakuotieji iš žemumų regionų, tokių kaip atokios salos ar upių pakrantės, buvo perkelti į tūkstančius keliaaukščių prieglaudų, skirtų slėptis nuo ciklonų, sakė Nelaimių valdymo ministerijos sekretorius Kamrulas Ahsanas.

Pasak jo, beveik 10 tūkst. namų per audrą buvo „sugriauti arba apgadinti“, potvyniai sunaikino apie 1 tūkst. krevečių fermų.

Vėjas medžius vartė net sostinėje Dakoje, esančioje už šimtų kilometrų nuo audros centro.

Smarkios liūtys merkė didžiąją šalies dalį ir užtvindė tokius miestus kaip Daka, Kulna ir Barisalis, kur pirmadienį iškrito 324 milimetrai kritulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius