Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čilėje dėl įtariamo lytinio išnaudojimo tiriami 158 Katalikų Bažnyčios nariai

Čilėje dėl įtariamo vaikų ir suaugusiųjų lytinio išnaudojimo ar jo slėpimo vykdomas tyrimas 158 Katalikų Bažnyčios narių, dvasininkų ir pasauliečių, atžvilgiu, pirmadienį pranešė prokurorai.
Garsus Čilės kunigas Oscaras Munozas – jau suimtas
Garsus Čilės kunigas Oscaras Munozas – jau suimtas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bylos yra susijusios su incidentais, įvykusiais nuo 1960 metų, ir 266 nukentėjusiaisiais, įskaitant 178 vaikus bei paauglius, sakė prokuroras Luisas Torresas.

Ši jo paskelbta informacija pirmą kartą pateikia bendrą vaizdą dėl Čilės Katalikų Bažnyčią apėmusio lytinio išnaudojimo skandalo masto ir įtariamųjų skaičiaus.

Praėjusį mėnesį popiežius Pranciškus priėmė penkių Čilės vyskupų atsistatydinimo pareiškimus dėl šio Bažnyčią krečiančio skandalo.

„Didžioji dauguma incidentų, apie kuriuos pranešta, susiję su kunigų ar žmonių, susijusių su švietimo įstaigomis, įvykdytais lytiniais nusikaltimais“, – žurnalistams sakė L.Torresas.

Nusikaltimuose dalyvavo visų Bažnyčios sluoksnių atstovai, nuo vyskupų iki vienuolių, taip pat „pasauliečiai, turintys tam tikrą funkciją bažnytinėje sferoje“, pažymėjo jis.

Nuo 2000 metų šalies policijai buvo pranešta apie maždaug 80 katalikų kunigų, įtariamų lytiniu išnaudojimu.

Prieš 10 dienų garsus kunigas Oscaras Munozas buvo areštuotas dėl įtariamo mažiausiai septynių vaikų lytinio išnaudojimo ir žaginimo.

Popiežius Pranciškus ne kartą atsiprašė tikinčiųjų dėl šio skandalo ir pripažino, kad Bažnyčia „nesiklausė ir nereagavo“ į dešimtmečius reikštus įtarimus, tačiau pažadėjo „atkurti teisingumą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius