Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čilės sostinėje sprogimas autobusų stotelėje sužeidė penkis žmones

Čilės sostinės Santjago centre penki žmonės penktadienį buvo sužeisti vienoje autobusų stotelėje driokstelėjusio sprogimo, o vyriausybė šį incidentą laiko „teroro aktu“.
Įvykio vietoje dirba tyrėjai.
Įvykio vietoje dirba tyrėjai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Autobusų stotelėje judriame B.Vicunos Mackennos prospekte viena venesueliečių pora rado neaiškų paketą, o kai jį pajudino, nugriaudėjo sprogimas, sakė pareigūnai.

Atsakomybę už šią ataką prisiėmė viena karinga aplinkosaugos aktyvistų grupė, paskelbusi apie tai savo tinklalapyje. Prieš dvejus metus ši grupė, pasivadinusi „Individualistais, besirūpinančiais laukine gamta“, prisiėmė atsakomybę už pašto siuntoje paslėptą bombą, kuriai sprogus buvo sužeistas valstybinės vario kasybos milžinės „Codelco“ vadovas.

Vidaus reikalų ministras Andresas Chadwickas sakė, kad policija atlieka tyrimą dėl „teroristinio nusikaltimo“. Pasak jo, minėtos grupės teiginių tikrumas yra tiriamas.

„Tai labai rimtas aktas“, – žurnalistams sakė A.Chadwickas, aplankęs ligoninėje gydomus sužeistuosius.

„Jokie sužeidimai nekelia pavojaus gyvybei. Venesuelietė pacientė liks ligoninėje, o jos vyras bus išrašytas“, – sakė aukšto rango vyriausybės sveikatos apsaugos pareigūnas Luisas Castillo.

Sprogimas driokstelėjo apie vidurdienį netoli judrios Italijos aikštės Santjago centre ir girdėjosi už kelių kvartalų. Policija tą teritoriją nedelsdama uždarė.

Santjago regiono gubernatorė Karla Rubilar anksčiau sakė žurnalistams, kad per sprogimą buvo sužeisti keturi žmonės ir kad labiausiai nukentėjo moteris.

Be Venesuelos piliečių poros, kiti trys žmonės tik lengvai nukentėjo. Stotelėje stovėjusiam autobusui beveik jokios žalos nebuvo padaryta.

Policijos generolas Enrique Monrasas sakė, kad „sprogstamosios medžiagos prigimtis kol kas nežinoma“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius