-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 skandinama Lenkija bando užsidaryti: bet ar pervargę žmonės klausys pakrikusios valdžios?

Lenkijai nesiseka stabdyti trečiosios koronaviruso pandemijos bangos, todėl nuo praėjusio savaitgalio viešasis gyvenimas šalyje ten dar labiau apribotas. Kaip buvo nusirista iki tokios padėties? Ekspertai visų pirma baksnoja pirštais į siaubingai neaiškiai apie krizę kalbančią vyriausybę, tačiau taip pat pastebi, jog lenkus pandemija jau išvargino – jie spjauna į suvaržymus ir rodo, kad nebeturi ką prarasti.
Medikai per trečiąją pandemijos bangą Lenkijoje
Medikai per trečiąją pandemijos bangą Lenkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo šeštadienio Lenkijoje uždarytos ne tik mokyklos, bet ir vaikų darželiai, mažiau žmonių įleidžiama į parduotuves, bažnyčias. Tą patį savaitgalį COVID-19 pacientams skirtų ligoninių lovų ir plaučių ventiliatorių užimtumas viršijo 75 proc.

„Lenkija išgyvena vieną sunkiausių momentų šioje pandemijoje. Esame per žingsnį nuo situacijos, kai nebegalėsime tinkamai padėti visiems pacientams“, – įspėjo premjeras Mateuszas Morawieckis, aplink skambant nuogąstavimams, kad ribojimus reikės dar labiau griežtinti.

Nebeveikia didelės parduotuvės, kirpyklos, grožio salonai, bankų skyriai, žinoma, restoranai, kavinės ir barai, galintys tik ruošti maistą išsinešti. Tuo metu kone kasdien fiksuojami rekordiniai užsikrėtimų skaičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius