TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

CŽV vadovas sako, kad kol kas nėra įrodymų, kad Saudo Arabija prisidėjo prie Rugsėjo 11-osios atakų

JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) vadovas Johnas Brennanas šeštadienį pareiškė, kad 2002 metais atlikto Kongreso tyrimo dėl Rugsėjo 11-osios teroro atakų įslaptintos išvados neturi būti laikomos įrodymu, kad Saudo Arabijos vyriausybė kaip nors susijusi su tais išpuoliais.
Memorialas rugsėjo 11-osios atakų aukoms atminti
Memorialas rugsėjo 11-osios atakų aukoms atminti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Artimiausiu metu turėtų būti priimtas sprendimas, ar reikia paviešinti tos ataskaitos, parengtos Atstovų Rūmų ir Senato žvalgybos komitetų, įslaptintąją dalį, kuri yra 28 puslapių apimties.

Buvęs senatorius Bobas Grahamas, tuo metu vadovavęs Senato žvalgybos komitetui, yra užsiminęs, kad Saudo Arabijos pareigūnai teikė pagalbą užpuolikams, užgrobusiems kelis keleivinius lainerius 2001 metų rugsėjo 11-ąją. Šis iškilus respublikonų politikas sakė, kad įslaptinti 28 ataskaitos puslapiai turėtų būti paviešinti.

„Tie 28 puslapiai, manau, iškils į viešumą – manau, gerai, kad jie bus paviešinti. Tačiau žmonės neturėtų laikyti jų įrodymu, kad Saudo Arabija bendrininkavo per tas atakas“, – J.Brennanas sakė duodamas Saudo Arabijai priklausančiai naujienų televizijai „al Arabiya“.

CŽV vadovas pažymėjo, kad ta ataskaita buvo paskelbta praėjus vos metams po beveik 3 000 žmonių gyvybių nusinešusių atakų, kai grupuotės „al Qaeda“ teroristai nukreipė užgrobtus lėktuvus į Pasaulio prekybos centro dangoraižius ir Pentagono pastatą, o vienas laineris sudužo Pensilvanijoje.

Tas dokumentas „buvo labai preliminari apžvalga, kurioje mėginama suderinti informacijos gabalėlius, raportuojant, kas buvo atsakingi už Rugsėjo 11-ąją“, – J.Brennanas sakė to interviu ištraukoje, paskelbtoje „al Arabiya“ tinklalapyje.

J.Brennanas pridūrė, kad per pastaruosius 15 metų Saudo Arabija „tapo vienais geriausių mūsų partnerių kovoje su terorizmu“, sakoma „al Arabiya“ tinklalapyje paskelbtame interviu su CŽV vadovu pristatyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius