Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

D.Medvedevas: jei Ukrainos kontrpuolimas būtų sėkmingas, Rusija panaudotų branduolinį ginklą

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, kuris kartais iškeldavo branduolinio konflikto dėl Ukrainos temą, pareiškė, kad Maskvai tektų panaudoti branduolinį ginklą, jei Kyjivo vykdomas kontrpuolimas būtų sėkmingas.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / Imago / Scanpix nuotr.

D.Medvedevas, kuris yra Rusijos saugumo tarybos, kuriai pirmininkauja prezidentas Vladimiras Putinas, pirmininko pavaduotojas, savo oficialiose socialinės žiniasklaidos paskyrose paskelbtoje žinutėje teigė, kad tokiu atveju Rusija būtų priversta pasitelkti savo branduolinę doktriną, pranešė „Reuters“.

„Įsivaizduokite, jei... puolimas, kurį remia NATO, būtų sėkmingas ir jie atplėštų dalį mūsų žemės, tada mes būtume priversti panaudoti branduolinį ginklą pagal Rusijos prezidento dekreto taisykles.

Kitos išeities paprasčiausiai nebūtų. Taigi mūsų priešai turėtų melstis už mūsų karių [sėkmę]. Jie rūpinasi, kad pasaulinis branduolinis gaisras nebūtų įžiebtas“, – kalbėjo jis.

D.Medvedevas, regis, turėjo omenyje Rusijos branduolinės doktrinos dalį, kurioje nustatyta, kad branduolinis ginklas gali būti panaudotas atsakant į įprastine ginkluote vykdomą agresiją prieš Rusiją, keliančią grėsmę Rusijos valstybės egzistavimui.

Ukraina bando susigrąžinti teritoriją, kurią Rusija vienašališkai aneksavo ir paskelbė savo teritorijos dalimi; šį žingsnį smerkia Kyjivas ir didžioji Vakarų dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius