Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas apie R.Tillersoną: jei jis vadino mane mulkiu, reiks pasilyginti intelekto koeficiento testus

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas paneigė, kad yra pavadinęs savo bosą, šalies prezidentą Donaldą Trumpą „mulkiu“, tačiau prie temos grįžo pats milijardierius. Jis užsiminė, kad prireikus abiem pareigūnams reikės pasilyginti intelekto koeficiento testus, rašo „Forbes“.
Rexas Tillersonas ir Donaldas Trumpas
Rexas Tillersonas ir Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, D.Trumpas pareiškė netikintis, kad R.Tillersonas galėjo jį pavadinti „mulkiu“, ir tradiciškai apkaltino žiniasklaidą skleidžiant melą. Šįkart – „NBC News“.

„Manau, kad tai melagingos naujienos, bet jei jis padarė (pavadino D.Trumpą „mulkiu“, – red.), spėju, kad mums reikės pasilyginti intelekto koeficiento testus. Galiu jums pasakyti, kas nugalės“, – interviu „Forbes“, kuris buvo paskelbtas antradienį, sakė JAV prezidentas.

Portalas „NBC News“, cituodamas daug, bet neįvardytų šaltinių, praėjusią savaitę pranešė, kad R.Tillersonas po susitikimo su nacionalinio saugumo aparato pareigūnais vasarą pavadino D.Trumpą „mulkiu“. Be to, valstybės sekretorius jau buvo beveik apsisprendęs atsistatydinti.

Tuomet R.Tillersonas greitai surengė spaudos konferenciją, kurios metu paneigė, kad kada nors svarstė apie galimą pasitraukimą iš pareigų.

Ir nors jis pats tiesiogiai nepaneigė vadinęs D.Trumpą „mulkiu“, tai vėliau už valstybės sekretorių padarė departamento atstovė spaudai Heather Nauert.

Nors abu pareigūnai viešai gerai sutaria vienas su kitu, netrūksta ir tam tikrų žiežirbų. Šviežiausias atvejis – Šiaurės Korėjos problema.

Negana to, įvairios JAV žiniasklaidos priemonės vėliau skelbė, kad D.Trumpas vasarą greitai sužinojo apie R.Tillersono pasirinktą žodį jam apibūdinti ir įtūžo. „CBS News“ ir „NBC News“ teigimu, tąkart prireikė JAV viceprezidento Mike'o Pence'o intervencijos.

Nors abu pareigūnai viešai gerai sutaria vienas su kitu, netrūksta ir tam tikrų žiežirbų. Šviežiausias atvejis – Šiaurės Korėjos problema.

R.Tillersonas rugsėjį paskelbė, kad Vašingtonas yra užmezgęs tiesioginį ryšį su Pchenjanu – Kim Jong Unas pastaraisiais metais vis didino Šiaurės Korėjos branduolinės programos apsukas.

Tačiau D.Trumpas jau kitą dieną tinkle „Twitter“ atsakė taip: „Pasakiau Rexui Tillersonui, mūsų nuostabiam valstybės sekretoriui, kad jis švaisto laiką bandydamas derėtis su Mažuoju Raketininku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius