Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D. Trumpas atvyko į Niujorko teismą duoti parodymų sukčiavimo byloje

Buvęs JAV prezidentas ir tikėtinas Respublikonų partijos kandidatas kituose prezidento rinkimuose Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį atvyko į teismą Manhatane, kur sieks gintis nuo kaltinimų sukčiavimu išpučiant savo nekilnojamojo ir finansinio turto vertę. 
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.

Kaltinimai labai nepalankūs D. Trumpo prekės ženklui, kurį jis dešimtmečius kruopščiai kūrė, ir kelia pavojų, kad jis gali prarasti didžiosios savo verslo imperijos dalies kontrolę.

Manoma, kad jei bus išrinktas respublikonų kandidatu į JAV prezidentus, D. Trumpas pasinaudos liudytojų tribūna kaip rinkimų kampanijos platforma.

„Tai bus gluminantis momentas. Jis būtų pakankamai dramatiškas, jei jis būtų tiesiog buvęs prezidentas, kuriam pareikšti šie kaltinimai. Tačiau tai, kad jis yra vienas iš pagrindinių GOP (Respublikonų partijos) favoritų, šį pirmadienį vykstantį posėdį paverčia tiesiog neįtikėtinu“, – sakė Rice'o (Raiso) universiteto istorikas Douglasas Brinkley (Daglasas Brinklis).

D. Trumpas į teismą atvyko maždaug 9 val. 30 min., prieš tai savo socialinėje platformoje išdėstęs savo nuomonę apie bylą nagrinėjantį teisėją ir ieškinį pateikusią valstijos generalinę prokuratūrą.

D. Trumpas nebe pirmą kartą lankosi Niujorko teismo salėje. Pastarąjį mėnesį jis nemažai valandų savanoriškai prasėdėjo prie gynybos stalo ir stebėjo teismo darbą. Kartą D. Trumpas netikėtai ir trumpam stojo kalbėti, kai teisėjas Arthuras Engoronas (Arturas Engoronas) skyrė baudą už „riboto tylėjimo įsakymo“ pažeidimą.

Dažniausiai D. Trumpas įvairiais klausimais pasisakydavo už teismo salės ribų, pasinaudodamas tuo, kad jo laukdavo žurnalistai. 

Pirmadienį D. Trumpas vėl susidurs su teisėju A. Engoronu, kurį pastarosiomis dienomis savo socialinės žiniasklaidos platformoje pavadino kuoktelėjusiu radikaliosios kairės teisėju.

Nors jo buvęs advokatas Michaelas Cohenas (Maiklas Koenas) tapęs liudytoju iš pradžių sakė, kad taip pat planuoja dalyvauti teismo posėdyje, tačiau pirmadienį naujienų agentūrai AP nurodė nedalyvausiantis, nes jo dalyvavimas galįs kelti grėsmę saugumui.

Teisme greičiausiai bus nagrinėjamas D. Trumpo vaidmuo priimant jo įmonės sprendimus, vertinant jo nekilnojamąjį turtą ir rengiant metines finansines ataskaitas. D. Trumpo tikriausiai bus klausiama apie paskolas ir kitus sandorius, apie tai, kokių ketinimų jis galėjo turėti išpūsdamas savo turto vertę.

D. Trumpo taip pat gali būti klausiama, kaip jis vertina savo prekės ženklą, kokį ekonominį poveikį jam daro buvimas garsenybe ir prezidento postas, taip pat jo gali būti paprašyta paaiškinti teiginius, kad jo finansinėse ataskaitose iš tikrųjų jo turtas buvo nepakankamai įvertintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius