Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas dėkingas V.Putinui už įsakymą sumažinti JAV diplomatų skaičių Rusijoje

Ketvirtadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas teigė esąs dėkingas Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui už tai, kad jis įsakė sumažinti JAV diplomatų skaičių Rusijoje. D.Trumpas mano, kad tai padės JAV sutaupyti, praneša „The New York Times“.
Donaldas Trumpas
D.Trumpas dėkoja V.Putinui, kad įsakymas sumažinti JAV diplomatų skaičių Rusijoje padės sutaupyti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kai praeitą mėnesį Kongresas išplėtė Rusijai skirtas sankcijas, Maskva ėmėsi atsakomųjų veiksmų: įsakė JAV sumažinti Rusijoje esančių diplomatų skaičių 755-iais darbuotojais, uždraudė naudotis vila ir Maskvoje esančiais sandėliais.

Dauguma JAV lyderių tokį Kremliaus sprendimą pasmerkė teigdami, kad jis primena Šaltojo karo laikus.

„Aš noriu jam (V.Putinui – red.) padėkoti, nes mes, kiek žinau, kaip tik stengiamės sumažinti su darbuotojų atlyginimais susijusias išlaidas. Esu labai dėkingas, kad jis atleido didelį skaičių žmonių, kadangi dabar turime mokėti mažiau“, – žurnalistams savo golfo klube sakė D.Trumpas. – Jiems nėra jokios priežasties grįžti (į Rusiją – red.). Todėl labai vertinu faktą, kad galėjome sumažinti JAV išlaidas. Sutaupysime daug pinigų.“

D.Trumpas šiuos žodžius ištarė švelniu tonu, tačiau nėra aišku, ar jis juokavo. Paprašyta patikslinti, ar prezidentas kalbėjo rimtai, jo atstovė spaudai Sarah Huckabee Sanders neatsakė.

Net jei ir juokavo, D.Trumpas, panašu, laikėsi taktikos niekada nekritikuoti V.Putino – net ir tuomet, kai santykiai tarp dviejų šalių yra itin įtempti.

Praeityje D.Trumpas ne kartą gyrė V.Putiną už buvimą stipriu lyderiu, Rusijai padariusiu daug gero. Kai „Fox News“ žurnalistas paklausė, ar D.Trumpas Kremliaus vadovą laiko žudiku, kaltu dėl opozicijos lyderių ir nepriklausomų žurnalistų Rusijoje mirčių, Baltųjų rūmų vadovas išsisuko nuo atsakymo.

„Yra daug žudikų. Manote, kad mūsų šalis yra nekalta?“ – retoriškai klausė D.Trumpas.

Paskutinį kartą duomenys apie Rusijoje dirbančius diplomatus buvo paskelbti 2013-aisiais. Tuomet JAV ambasadoje Maskvoje ir konsulatuose Sankt Peterburge, Jekaterinburge ir Vladivostoke iš viso dirbo 1279 žmonės.

Tiesa, dauguma jų yra Rusijos piliečiai, o ne amerikiečiai, kurie turėtų būti grąžinti namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius