Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Trumpas ir B.Johnsonas per pirmąjį pokalbį apsvarstė svarbaus prekybos susitarimo galimybę

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pranešė, kad penktadienį telefonu pasikalbėjo su naujuoju Jungtinės Karalystės premjeru Borisu Johnsonu ir kad jau pradėtos diskusijos dėl „labai svarbaus“ prekybos susitarimo.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad jis bus puikus ministras pirmininkas“, – pareiškė D.Trumpas, praėjus kelioms minutėms po pokalbio pavadinęs B.Johnsoną „geru vyruku“.

„Mes jau kalbėjome apie prekybos susitarimą“, – pažymėjo JAV prezidentas ir pridūrė: „Manau, kad tai bus labai reikšmingas prekybos susitarimas.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas

D.Trumpas pareiškė, kad dvišalis susitarimas su JK po „Brexit“ gali būti „tris, keturis ar penkis kartus“ didesnės apimties nei dabartinė dvišalės prekybos apyvarta, o kai Londonas pasitrauks iš Europos Sąjungos, „bus galima nuveikti dar daugiau“.

Londone Dauningo gatvės atstovas pareiškė, kad D.Trumpas ir B.Johnsonas „išreiškė įsipareigojimą pasiekti didelės apimties laisvosios prekybos susitarimą ir kuo greičiau pradėti derybas, kai JK pasitrauks iš ES“.

B.Johnsonas užsiminė apie Didžiosios Britanijos, kaip nepriklausomai prekiaujančios šalies, ateitį ir daugybės dvišalių susitarimų sudarymą nedalyvaujant ES aljanse, vedančiame kolektyvines derybas su Vašingtonu.

„Jiems jau seniai reikėjo tokio premjero“, – pareiškė D. Trumpas apie konservatoriams atstovaujantį B. Johnsoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius