Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Trumpas ir H.Clinton laimėjo pirminius rinkimus Arizonoje

Respublikonas Donaldas Trumpas ir demokratė Hillary Clinton antradienį laimėjo savo partijų pirminius rinkimus Arizonoje, kurių rezultatai buvo paskelbti pirmieji iš virtinės tą vakarą vykusių balsavimų, dar labiau įtvirtinti JAV prezidentinės kampanijos favoritų pozicijas.
JAV „superantradienio“ rinkimų maratonas
Hillary Clinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dabar kova persikėlė į vakarines valstijas – rinkėjai Jutoje ir Aidahe taip pat pareiškė savo valią kampanijoje, kurioje vis labiau dominuoja D.Trumpas ir H.Clinton.

„Daug didesnis laimėjimas negu tikėtasi Arizonoje. Ačiū jums, aš niekada neužmiršiu!“ – D.Trumpas parašė „Twitter“ žinutėje.

Kol kas žinomi tik negalutiniai rezultatai, bet JAV televizijos prognozuoja, kad nekilnojamojo turto magnatas laimėjo surinkęs apie 46 proc. balsų; jo varžovui Teksaso senatoriui Tedui Cruzui teko 22 proc., o Ohajo gubernatoriui Johnui Kasichui – 10 proc. balsų.

Prognozuojama, kad H.Clinton laimės dar didesne persvara – 60,5 proc. balsų – prieš Vermonto senatorių Bernie Sandersą, kuris tikriausiai surinko apie 36,9 proc. balsų.

Per respublikonų balsavimus Arizonoje ir Jutoje sprendžiasi, kam atiteks 98 delegatai, dalyvausiantys partijos nacionaliniame suvažiavime, kuriame bus renkamas partijos kandidatas. Tuo tarpu demokratų, kurie antradienio vakarą taip pat surengė bendruomenių sueigas Aidahe, stovykloje bus paskirstytas 131 delegatas.

Šiame respublikonų lenktynių etape D.Trumpo pagrindinis tikslas – surinkti 1 237 jį palaikančius delegatus, kad jis galėtų būti iškart paskelbtas partijos kandidatu. Šias pastangas mėgina sužlugdyti milijardierių nepalankiai vertinantis Respublikonų partijos elitas.

Pergalė Arizonoje užtikrintų D.Trumpui visus 58 tos valstijos delegatus, todėl jis dar labiau priartėtų prie reikalingo delegatų skaičiaus.

Tokiu atveju D.Trumpas būtų užsitikrinęs 741, T.Cruzas – 421, o J.Kasichas – 145 delegatų palaikymą, rodo televizijos CNN duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius