Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: JAV pajėgoms pasitraukus, Turkija ir kurdai turės „išspręsti situaciją“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pareiškė, kad amerikiečių pajėgoms pasitraukus iš Turkijos pasienio su Sirija regionas turės „išspręsti situaciją“, o jo šaliai esą reikia atsikratyti „absurdiškų nesibaigiančių karų“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Apie JAV pajėgų pasitraukimą iš Sirijos šiaurės buvo paskelbta vėlai sekmadienį, ir tai yra didelis politikos pokytis, kuriuo faktiškai apleidžiami kurdai, pagrindiniai Vašingtono sąjungininkai ilgus metus besitęsiančioje kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS, ISIS).

„Turkija, Europa, Sirija, Iranas, Irakas, Rusija ir kurdai dabar turės išspręsti situaciją ir nuspręsti, ką jie nori daryti su sulaikytais ISIS kovotojais savo „kaimynystėje“, – parašė D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Mums metas atsikratyti tų absurdiškų nesibaigiančių karų, daugelis kurių yra gentiniai, ir sugrąžinti mūsų karius namo. Kovosime ten, kur naudinga mums, ir kovosime tik iki pergalės“, – pridūrė jis.

Tuo tarpu JAV senatorius Lindsey Grahamas, svarbus prezidento D.Trumpo sąjungininkas, pirmadienį pareiškė, kad žada kreiptis į Kongresą prašydamas atšaukti šalies vadovo sprendimą išvesti amerikiečių karius iš Sirijos pasienio su Turkija.

Galingo Senato Teismų komiteto pirmininkas ir vienas ištikimiausių D.Trumpo šalininkų Kapitolijuje L.Grahamas apibūdino prezidento žingsnį „bręstančia tragedija“, kuri būtų „dėmė Amerikos garbei už kurdų apleidimą“.

„Be to, jei šis planas eis toliau, pateiksiu Senatui rezoliuciją, prieštaraujančią ir prašančią atšaukti šį sprendimą. Manau, ji sulauks stiprios abiejų partijų paramos“, – parašė L.Grahamas socialiniame tinkle „Twitter“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius