Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: JAV turi „supergreitų“ raketų, bet jų taip pat turi Rusija ir Kinija

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pareiškė, kad amerikiečių kariuomenė turi daug „supergreitų“ raketų, bet pripažino, kad tokios ginkluotės taip pat turi Rusija ir Kinija.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas: JAV turi „supergreitų“ raketų, bet jų taip pat turi Rusija ir Kinija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be to, D.Trumpas užsiminė, kad Maskvos ir Pekino turima šio tipo ginkluotė galbūt kaip nors yra susijusi su jo pirmtako Baracko Obamos administracijos ginkluotės plėtros planais.

„Turime supergreitų raketų – didžiulį skaičių supergreitų [raketų]. Vadiname jas „supergreitomis“, nes jos keturis, penkis, šešis ar net septynis kartus greitesnės už įprastas“, – per susitikimą su valstijų gubernatoriais kalbėjo D. Trumpas.

„Mums to reikia, nes, kaip bebūtų, Rusija irgi turi kažkiek [tokių raketų], – tęsė prezidentas. - Tačiau nepasakysiu jums, kaip jie jų gavo. Vis dėlto tikėtina, kad jie jų gavo, kai kurti tokias raketas planavo Obamos administracija ir kai mes jų dar negaminome. Ir tai yra labai blogai. Tai negerai. Tačiau būtent taip viskas ir nutiko. Kinija irgi, kaip žinote, gamina tokias [raketas].“

D.Trumpas pabrėžė, kad JAV kariuomenei skiriamas 740 mlrd. dolerių finansavimas užtikrinta, kad Amerika „turi viską, kas geriausia pasaulyje“.

„Mūsų technika – geriausia pasaulyje. Geriausios raketos, lėktuvai“, – sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius