Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas kitąmet turės duoti parodymus byloje dėl šmeižto

Niujorko teismas antradienį nusprendė, kad JAV eksprezidentas Donaldas Trumpas kitų metų balandžio mėnesį turės duoti parodymus pagal ieškinį dėl šmeižto.
Donaldas Trumpas prival4s duoti parodymus dėl šmeižto ieškinio
Donaldas Trumpas prival4s duoti parodymus dėl šmeižto ieškinio / „AP“/„Scanpix“

Jį pateikė moteris, teigianti, kad D.Trumpas 10-ajame dešimtmetyje ją išžagino.

78-erių Elizabeth Jean Carroll bylą 76-erių D.Trumpui iškėlė dar 2019-aisiais, bet dabar buvo pateiktas atnaujintas ieškinys dėl išžaginimo ir šmeižto.

Spalį tiek E.J.Carroll, tiek D.Trumpas teisėjui Lewisui Kaplanui pateikė parodymus su priesaika.

Antradienį L.Kaplanas pasirašė įsakymą, kad teismo procesas dėl šmeižto prasidės balandžio 10 dieną.

E.J.Carroll, buvusi žurnalo „Elle“ skiltininkė, 2019 metais Niujorko civilinių bylų teismui pateikė ieškinį tuometiniam Jungtinių Valstijų prezidentui dėl šmeižto.

Tais pačiais metais E.J.Carroll išleido knygą, kurioje pirmą kartą viešai prabilo apie patirtą D.Trumpo seksualinę prievartą. Moteris knygoje teigė, kad 1995-ųjų pabaigoje ar 1996-ųjų pradžioje D.Trumpas ją išprievartavo persirengimo kambaryje prabangioje Niujorko universalinėje parduotuvėje „Bergdorf Goodman“.

D.Trumpas primygtinai neigė jam mestus kaltinimus ir sakė, kad net nepažįsta E.J.Carroll. Jis taip pat teigė, kad ši moteris yra „ne jo skonio“ ir kad ji „absoliučiai meluoja“.

Vėliau E.J.Carroll padavė buvusį prezidentą į teismą dėl šių pasisakymų jo socialinės žiniasklaidos platformoje „Truth Social“.

Tuo metu E.J.Caroll negalėjo siekti kaltinimų D.Trumpui dėl išžaginimo, nes įtariamas nusikaltimas įvyko pernelyg seniai.

Tačiau prieš savaitę Niujorko valstijoje įsigaliojo įstatymas, suteikiantis seksualinės prievartos aukoms vienerių metų laikotarpį, per kurį jos gali kelti bylas savo įtariamiems prievartautojams, net jeigu tokio pobūdžio incidentas įvyko seniai.

Praėjusį ketvirtadienį Carroll advokatai pateikė pakoreguotą civilinį ieškinį ir apkaltino D.Trumpą įžeidimu veiksmu, „kai jis ją jėga išžagino ir graibė“, taip pat šmeižtu įraše jo tinkle „Truth Social“, kuriame eksprezidentas neigė ją išžaginęs.

Naujame ieškinyje prašoma civilinio bylos nagrinėjimo 2023 metais ir nenurodomo dydžio kompensacijų už patirtą psichologinę traumą, skausmą ir kančias, orumo praradimą ir padarytą neigiamą poveikį jos reputacijai.

Skelbiama, kad balandį numatytas teismo procesas yra susijęs tik su įtariamu šmeižtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius