Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 21 /19:27

D.Trumpas kreipėsi į musulmoniškąjį pasaulį: „Išvarykite teroristus“

Po susitikimų su arabų lyderiais JAV prezidentas Donaldas Trumpas kreipėsi į musulmoniškąjį pasaulį. Ne kartą pasižymėjęs antiislamiška retorika, šį kartą jis ragino kovoti su terorizmu.
Donaldas Trumpas Saudo Arabijoje
Donaldas Trumpas Saudo Arabijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo kalbą JAV vadovas pradėjo pažymėdamas „neįtikėtiną svetingumą“, kurio sulaukė Saudo Arabijoje. Jis teigė, kad tikisi, jog vizitas verčia „naują puslapį, kuris atneš ilgalaikės naudos mūsų piliečiams“.

Anot jo, arabų ir musulmonų tautos labiausiai buvo paveiktos tarptautinio terorizmo. „Mūsų tikslas – tautų sąjunga, kuri dalintųsi vienu tikslu – sunaikinti ekstremizmą“, – tęsė jis.

D.Trumpas sakė, kad kova su terorizmu „nėra mūšis tarp skirtingų tikėjimų“.

„Tai – kova tarp barbariškų nusikaltėlių, kurie siekia sugriauti žmonių gyvenimą, ir padorių žmonių, kurie išpažįsta įvairias religijas ir siekia tai apsaugoti. Tai – kova tarp gėrio ir blogio“, – kalbėjo D.Trumpas.

Anot JAV vadovo, dar daug reikia padaryti. Tai esą reiškia sąžiningai kovoti su terorizmu. „Turime nustoti įkvėpti juos – nes jie tai daro nenorėdami įkvėpti, o norėdami žudyti“.

D.Trumpas sakė, kad musulmoniškos šalys turėtų dalintis atsakomybę už teroristines grupes, kurios atsakomybę verčia islamui. Jis paragino musulmonų lyderius išvaryti teroristus iš jų visuomenių ir šalių.

„Išvarykite juos, – ragino jis, – išvarykite juos iš juos iš pamaldų... išvarykite juos iš savo šventos žemės. Išvarykite juos iš šios žemės“, – tęsė D.Trumpas.

Jo teigimu, Artimųjų rytų šalys „negali laukti Amerikos galios“, tačiau vietoje to „turėtų nuspręsti, kokios ateities jie nori savo šaliai, savo vaikams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius