Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: Meksika niekaip netrukdo migrantams, vykstantiems prie sienos su JAV

JAV prezidentas Donaldas Trumpas mano, jog Meksika nesiima jokių veiksmų, kad sustabdytų migrantų iš Centrinės Amerikos vilkstinę, kuri toliau juda link Jungtinių Valstijų.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meksika

„Meksika nedaro nieko, kad sustabdytų karavaną, kuris dabar jau visiškai susiformavo ir juda link Jungtinių Valstijų. Du ankstesnius mes sustabdėme, Meksikoje vis dar yra daug žmonių“, – parašė D.Trumpas tviteryje.

Jis pažymėjo, jog yra sunku atlaikyti migrantų antplūdį, jeigu pasienyje nėra užtvarų.

Eilinis migrantų karavanas antradienį išvyko iš Hondūro San Pedro Sulos miesto. Šiuo metu visi šie žmonės jau yra Meksikoje ir toliau juda link sienos su Jungtinėmis Valstijomis.

Pirmasis „karavanas“, kuriame buvo iki 2 tūkst. žmonių, iš San Pedro Sulos išvyko spalio viduryje. Vėliau panašios vilkstinės išvyko iš Salvadoro ir Gvatemalos. Visiems šiems žmonėms pavyko pasiekti Meksikos ir JAV sieną.

D.Trumpas praėjusią savaitę pareiškė, kad padėtis prie JAV ir Meksikos sienos jį sukrėtė savo mastu ir yra panaši į įsiveržimą į Jungtines Valstijas.

„Humanitarinė krizė prie pietinės šalies sienos: ką tik iš ten grįžau ir tikroji padėtis yra kur kas prastesnė, negu buvo galima įsivaizduoti. Tai įsiveržimas!“ – parašė jis tviteryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius