-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Trumpas: mokėjimai už tylą nepažeidė rinkimų kampanijos finansavimo taisyklių

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį pareiškė, kad mokėjimai už tylą, kuriuos prieš 2016 metų rinkimus atliko jo buvęs advokatas, nepažeidė rinkimų kampanijos finansavimo taisyklių.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Buvęs ilgametis prezidento asmeninis advokatas Michaelas Cohenas antradienį pripažino savo kaltę dėl šešių kaltinimų sukčiavimu ir dviejų kaltinimų pažeidus rinkimų kampanijos finansavimo taisykles, kai sumokėjo už tylą dviem moterims, tvirtinančioms, kad turėjo romanus su D.Trumpu.

Tačiau interviu pokalbių ir naujienų laidai „Fox and Friends“ D. Trumpas apie šiuos mokėjimus sakė: „Tai ne kampanijos pažeidimas.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Cohenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Cohenas

„Jie atėjo ne iš kampanijos, jie atėjo iš manęs, ir parašiau apie tai parašęs tviteryje“, – sakė prezidentas.

Suduodamas rimtą smūgį prezidentui, M.Cohenas, anksčiau save įvardijęs D.Trumpo neskaidrių reikalų tvarkytoju, teismo salėje detaliai papasakojo, kaip jis prieš rinkimus sumokėjo už tylą pornožvaigždei Stormy Daniels ir „Playboy“ manekenei Karen McDougal.

Buvęs D.Trumpo advokatas tvirtino, kad veikė jo nurodymu.

D.Trumpas nekart sakė, jog iš pradžių nežinojo, kad moterims buvo sumokėta. Visgi jis pripažino, kad tam buvo panaudoti jo pinigai, prie kurių prieigą turėjo jo buvęs advokatas.

„Aš sužinojau vėliau“, – pakartojo prezidentas interviu.

D.Trumpas taip pat atkreipė dėmesį į savo pirmtako Baracko Obamos rinkimų kampanijos pažeidimus, susijusius su finansavimo ataskaitomis. Po 2008-ųjų rinkimų Federalinė rinkimų komisija už tuos pažeidimus B.Obamos rinkimų štabui skyrė 375 tūkst. JAV dolerių baudą.

D.Trumpas: „Jei pažvelgtumėte į prezidentą B.Obamą, jis padarė rimtą rinkimų kampanijos finansavimo pažeidimą, tačiau turėjo kitokį generalinį prokurorą ir į tai buvo žiūrima visiškai kitaip.“

„Jei pažvelgtumėte į prezidentą B.Obamą, jis padarė rimtą rinkimų kampanijos finansavimo pažeidimą, tačiau turėjo kitokį generalinį prokurorą ir į tai buvo žiūrima visiškai kitaip“, – kalbėjo D.Trumpas.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders kiek vėliau pareiškė, kad D.Trumpui nekelia susirūpinimo tai, kad M.Cohenas gali įstumti jį į keblią teisinę padėtį, jei bendradarbiaus su specialiuoju prokuroru Robertu Muelleriu, atliekančiu tyrimą dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų prezidento rinkimus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buvęs FTB direktorius Robertas Muelleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buvęs FTB direktorius Robertas Muelleris

„Nemanau, kad prezidentas dėl to suktų galvą“, – sakė S.Sanders.

„Jis žino, kad nepadarė nieko blogo ir nebuvo jokio slapto susitarimo. Toliau visą dėmesį skirsime dalykams, kurie yra svarbūs amerikiečiams ir kuriuos mes galime paveikti“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius