Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas padarė daugiau kaip 10 tūkst. „klaidingų ar klaidinančių“ pareiškimų

Per kiek daugiau nei 800 dienų JAV prezidento poste Donaldas Trumpas padarė daugiau kaip 10 tūkst. „klaidingų ar klaidinančių“ pareiškimų, rodo laikraščio „The Washington Post“ pirmadienį paskelbti duomenys.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas padarė daugiau kaip 10 tūkst. „klaidingų ar klaidinančių“ pareiškimų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Duomenys laikraščio duomenų bazėje „Fact Checker“ buvo kaupiami nuo pirmųjų 100 respublikonų lyderio prezidentavimo dienų 2017 metų pradžioje. Tuo metu D. Trumpas per dieną padarydavo vidutiniškai „tik“ po penkis klaidingus pareiškimus. Pastaruosius septynis mėnesius šis skaičius buvo kone 23. Klaidingus pareiškimus prezidentas skelbdavo per mitingus, socialiniame tinkle „Twitter“, sakydamas kalbas ar bendraudamas su žiniasklaida.

Pasak „The Washington Post“, per savo mitingus su šūkiu „Padaryk Ameriką vėl didžią“ (Make America Great Again) D.Trumpas sau leidžia daugiausiai: 22 proc. klaidingų jo komentarų pareiškiami per tokius atsidavusių jo šalininkų susibūrimus.

Kitas pažymėtinas šių pareiškimų elementas yra buvusios realybės televizijos žvaigždės, kuri dažnai piktinasi „melagienų“ žiniasklaida, tendencija vėl ir vėl kartoti tas pačias klaidingas formuluotes.

„The Washington Post“ nurodė, kad prezidentas 10 tūkst. neteisingų pareiškimų ribą peržengė penktadienį, dieną prieš tai, kai prisirodė miniai Grin Bėjaus apygardoje Viskonsine, kur pareiškė, kad abortams pritariantys demokratai pritaria ir jau gimusių kūdikių žudymui.

„Kūdikis gimsta. Motina susitinka su gydytoju. Jie gražiai suvysto kūdikį. O tada gydytojas ir motina nusprendžia, ar įvykdys kūdikiui mirties bausmę“, – savo gerbėjus tikino prezidentas.

Be to, kad ne kartą pavadino žiniasklaidą „tautos priešu“, D. Trumpas anksčiau šiais metais taip pat užsipuolė pačius faktų tikrintojus – „vienus nesąžiningiausių žmonių žiniasklaidoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius