-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas pasisako prieš JAV dalyvavimą kariniuose konfliktuose Artimuosiuose Rytuose

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad amerikiečių karių neturėtų būti Artimuosiuose Rytuose ir Amerika neturėtų dalyvauti kariniuose konfliktuose tame regione.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Susirėmimai tarp įvairių grupių ten vyksta šimtus metų. Jungtinėms Valstijoms niekada nederėjo siųsti savo kontingento į Artimuosius Rytus“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Išvedžiau 50 karių [iš Sirijos šiaurės]. Turkija turi prisiimti atsakomybę už sučiuptus IS [džihadistų judėjmo „Islamo valstybė“] kovotojus, kuriuos priimti atgal atsisakė Europa. Begaliniai kvaili karai mums baigiasi!“ – pridūrė D.Trumpas.

Jis pareiškė, kad JAV kariuomenės dalyvavimas operacijose Artimuosiuose Rytuose buvo „pats blogiausias sprendimas“.

„ATĖJIMAS Į ARTIMUOSIUS RYTUS YRA PATS BLOGIAUSIAS SPRENDIMAS, PRIIMTAS MŪSŲ ŠALIES ISTORIJOJE! Įsitraukėme į karą dėl neteisingos ir dabar paneigtos prielaidos apie MASINIO NAIKINIMO GINKLUS“, – parašė prezidentas, turėdamas galvoje 2003-ųjų JAV kariuomenės įsiveržimą į Iraką.

„Jų ten NEBUVO! Dabar lėtai ir atsargiai grąžiname mūsų puikius karius ir kariuomenę namo. Mūsų dėmesys sukoncentruotas į PLATESNĮ PAVEIKSLĄ! JAV YRA DIDINGESNĖ NEI KADA NORS ANKSČIAU!“ – rašė prezidentas.

Sekmadienio vakarą D. Trumpas paskelbė apie savo sprendimą atitraukti iš Sirijos šiaurės regiono amerikiečių pajėgas, uždegusį žalią šviesą planuojamam Turkijos puolimui prieš kurdus, kurie daug metų drauge su amerikiečiais kovojo su „Islamo valstybe“.

Sirijos kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG) Ankara laiko uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK), nuo 1984-ųjų tęsiančios kruviną sukilimą Turkijos pietryčiuose, teroristine atšaka.

D.Trumpo sprendimas sulaukė griežtos JAV politikų, įskaitant jo sąjungininkus, kritikos. Jie sako, kad prezidentas aukoja JAV sąjungininką ir pakerta pasitikėjimą Amerika, nors pirmadienį jis pagrasino sunaikinti Turkijos ekonomiką, jei Ankara „padarys ką nors, kas, mūsų nuomone, būtų nehumaniška“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius