Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: planuojamos Šiaurės ir Pietų Korėjos derybos – geras dalykas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pareiškė, kad ateinančią savaitę planuojamos Šiaurės ir Pietų Korėjos aukšto lygio derybos yra „geras dalykas“ ir, regis, pamėgino prisiimti nuopelnus už šį pasiekimą.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas: planuojamos Šiaurės ir Pietų Korėjos derybos – geras dalykas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kai reiškiasi visokiausi nevykę „ekspertai“, ar kas nors iš tikrųjų tiki, kad dabar tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos vyktų derybos ir dialogas, jeigu nebūčiau buvęs tvirtas, stiprus ir pasiryžęs nukreipti mūsų visą „galią“ prieš Šiaurę? – sakoma D. Trumpo žinutėje. – (Jie yra) kvailiai, bet derybos – geras dalykas!“

Anksčiau šią savaitę JAV ambasadorė prie Jungtinių Tautų Nikki Haley apie šias derybas kalbėjo daug atsargiau.

„Nelaikysime jokių derybų rimtomis, jeigu nebus kažko imtasi, kad Šiaurės Korėjoje būtų uždrausti visi branduoliniai ginklai“, – antradienį sakė diplomatė.

Pietų Korėja ruošiasi ateinančią savaitę surengti potencialias aukšto lygio derybas ir aptarti „abiem pusėms rūpimus reikalus“,tarp jų ir galimybes Šiaurės Korėjai dalyvauti ateinantį mėnesį vyksiančiose Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse.

Šiaurės Korėja pastaraisiais mėnesiais kėlė didelį nerimą savo balistinių raketų bandymais. Be to, Pchenjanas praėjusiais metais susprogdino šeštąjį, iki šiol galingiausią savo branduolinį užtaisą ir teigė išbandęs vandenilinę bombą.

Izoliuota valstybė nepaisė virtinės jai paskelbtų naujų sankcijų bei aštrios Vašingtono kritikos ir tęsė savo ginklavimosi programą, kurią teisino būtinybe apsiginti nuo JAV agresijos.

Naujieji metai prasidėjo nuo teigiamų įvykių. Kim Jong Unas pirmadienį ištiesė alyvmedžio šakelę – pateikė pasiūlymą atsiųsti delegaciją į ateinantį mėnesį Pietų Korėjoje vyksiančias žiemos olimpines žaidynes. Atsakydamas Seulas antradienį pasiūlė surengti aukšto rango pareigūnų derybas, kurios būtų pirmos nuo 2015-ųjų metų, be to trečiadienį šalys atkūrė nuo 2016 metų neveikusią tiesioginę ryšio liniją per sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius